reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

reklama
Oj biedulki...ale sie denerwujecie! Kochane,może naprawdę to juz niedługo,wasze organizmy mobilizują wszystkie siły! :) Ja jakos wyluzowałam,niech sie dzieje co chce,czekam do terminu,tak jak megii mam KTG 3.07 i po tym sie okaże co dalej...po terminie sie pomartwie a teraz to poddałam się fali,odpoczywam na ile pogoda i samopoczucie pozwalają no i odliczam mimo wszystko...polecam takie podejście,będziecie spokojniejsze i bardziej zrelaksowane,nie nakręcajcie się smerfetki! ;)

a ja dołączę do grona narzekających od wczoraj tak mnie bolą lędźwie że nie umiałam zasnąć do 32 w nocy a wstałam też już o 7 rano jak jakaś nawiedzona zamiast odsypiać ostatnie dni
to ja wstaje skoro świt grzmiało u mnie troce w nocy ale nie spadła ani jedna kropla deszczu
już nie ma czym oddychać
aniu i wiolu spokojnie każdy taki objaw przybliża was do maluszka czuję że wy będziecie następne

Biedne jestescie z tym stresowaniem sie.Ja mam przeczucie ,ze maly poczeka do terminu ale bardzo chcialabym zeby przyszedl na swiat juz teraz ;) Wlasciwie to teraz juz nie wiem jaki inny moze byc jeszcze bol brzucha bo ostatnio nachodza mnie tak przerozne bole ,ze juz zglupiec mozna.Od paru dni np. boli mnie troche brzuch nad ranem(tak jak przy okresie) a w ciagu dnia to roznie - raz mi brzuch twardnieje, raz mnie tylko boli ,innym razem jedno i drugie ::) A ja jak glupia tylko zerkam na wszelki wypadek na zegarek i nic sie dalej nigdy nie powtarza :laugh:
Ale dziewczyny glowa do gory nasze dzieciaczki sa juz wszystkie na tyle duze ,ze bez obaw moga przyjsc na swiat wiec...Tylko czekac ;)

Ale ja wczoraj przez cały dzień dosyć dobrze się czułam ale jak przyszła ta burza to się zaczęła heja.A teraz sobie co chwilę leże i odpoczywam ,a jest taka spiekota że nawet nie wychylam nosa z domu.Na razie znikam ,idę poleżeć a może się troszke zdrzemne .Na razie kochane

Tak czytajac o waszsych dolegliwosciach zauwazylam ze mamy nowa kolezanke!!! Kwiatywewlosach witaj w klubie polamancow!!!
Jak tak czytam co was boli to wychodzi na to ze to ja chyba zostane na szarym koncu i urodze w trerminie!!! Optrocz boli ktore mialam na weselu , nic mi nie jest!!!
AnnoU, moja polozna powiedziala ze jak sie nie jest pewnym co sie z nami dzieje to mozna wziasc 10 minutowa kapiel w 38 stopniach!!! Podobno jak to juz, to dzidzia zareaguje i dostaniesz regularne skurcze!!! Wiem ze to troche ciezko przy takiej temperaturze na zewnatrz brac tak goraca kapiel ale jak ma cos sie wyjasnic to czemu nie???

Jej Krecik ja przy moim filmie ,ze wody mi niepostrzezenie odejda za nic bym nie wlazla do wanny z ciepla woda jak mnie cos teraz boli :laugh: Moze ewentualnie goracy przysznic ::) Juz od chyba miesiaca biore tylko prysznic bo sie boje , ze mi wody w wannie odejda.Nie wiem co mi z tym strzelilo do glowy ale mimio tego ,ze kocham lezec w wannie to teraz jeje unikam ::) :laugh: Chyba poprostu jestem WARIATKA :laugh:

Aneczko ale ja nie wiem dolkadnie bo byc moze wystarczy tez prysznic w takiej temperaturze??? Tu chodzi tylko o te stopnie a wody poczujesz napewno, nie martw sie!!! poza tym to nie jest jedyny objaw ze to juz!!! Sa jeszcze skurcze itd, a tego nie da sie nie zauwazyc!!! Moja polozna powiedziala ze jak wody odejda to zeby nie panikowac bo to nie jest tak ze leca wody i odrazu sie rodzi!!!

Kreciku ja sie tak filmuje dlatego ,ze slyszlam ,ze zdarzaja sie przypadki ,ze wody odejda i dalej nic sie nie dzieje, nie ma skurczy ani nic.Wszystko jest ok jesli skurcze sie zaczna do kilku godzin po ale jak sie nie pojawia do 12 albo 24h (nie pamietam) to moze byc dla dziecka niebezpieczne.Stad ten moj strach ::)

reklama
Ale pod prysznicem tez moga rownie dobrze odejsc wody i tez nie poczujemy!!! Roznie to bywa!!! Uspokoj sie troszke Aneczko i nie szalej tak po chalupce bo nie wiem czy jestes sama, czy tez nie!!! A Bartek chyba mialby ci za zle gdyby sie zaczelo bez niego!!! Uwazaj na siebie!!!

Do góry