reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

reklama
No to dobrze ,ze sie uspokoilyscie dziewczynki ;) Aniu a juz nic Ci nie "leci" ? Moze podjedz do lekarza na wszelki wypadek?

Narazie spokój Aneczko nic nie leci na szczęście dzwoniłam do gina powiedziała że to normalne i żeby się nie denerwować tylko spokojnie czekać na męża :).
Oj myślałam że już ich dziś zobaczę a to dopiero jutro tak się juz za nimi stęskniłam :(chyba załapałam doła tylko zeby wytrzymać do jutra a później jak już będą to niech się dzieje co chce.
Megii a Ty jak się czujesz?

Byłam, wróciłam. Szyjka jeszcze zamknięta, ale skurcze są jeden za drugim i pani dr powiedziała, że w ciągu tygodnia jej zdaniem urodzę  :o . Serducho bije jak dzwon ale niestety nie robiła mi USG więc nie wiem ile mały waży  :( .

No to nieźle.Ja też mam taki stres że szok znowu mnie dopada do tej pory spokój a teraz od nowa co za charakter

To co megii nie vchcesz na mnie poczekac??? Szkoda!! Ale tak powaznie , nie lekcewazcie zadnych objawow ktore wam mowia ze to moze juz byc ten czas!!! Ja siedze jak na szpilkach ale z drugiej strony mysle ze tak posiedze do wyznaczonego terminu!!!
Wczoraj bylam znow na akupunkturze i dostalam nie 6 igielek tylko 8 bo jak babka zobaczyla moje opuchniete nogi to sie troszke przerazila! Teraz widac troche jak ta woda schodzi i zrobilo mi sie smieszne wglebienie na lydce!!!

Cześć dziewczyny.
Kurczę i znów mam problem(ale ze mnie problemowa baba ;))dziś mnie pobolewa brzuchol na dole tak jak na okres czy wy tez tak macie.Ale Wam głowę zawracam ale po prostu już sama głupieję ze stresu.

Agatko ja to właściwie mogę czekać ale chyba mój synuś nie zechce ;) . Jakoś tak od dosyć dawna mam wrażenie, jakieś takie przeczucie, że robaczek urodzi się wcześniej. Pani dr wpierw mnie pocieszyła, że szyjka choć miękka to zamknięta a potem dodaje: ale te skurcze szybko ją otworzą. A i kazała mi dużo leżeć na lewym boku i głęboko oddychać, żeby przy tych skurczach dotleniać maluszka no i 3.06 (jak nie urodzę do tego czasu) obowiązkowo KTG.

reklama
Aniu zjedz coś, połóż się na lewym boczku, oddychaj i licz ruchy. Ginka powiedziała mi wczoraj, że takim pierwszym symptomem, że poród jest tuż tuż będzie znacznie zmniejszona liczba ruchów dzidziusia. I tylko się nie denerwuj. I pisz nam co jakiś relacje co u Ciebie.

Do góry