reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

A mnie się brzuszysko dzisiaj obniżyło :szok:. Od razu jak wstałam zauważyłam że nie jest tam gdzie zawsze :0
Rajuśku, oby tylko mała nie zamierzała się jeszcze ewakuować :no:...jest jeszcze taka maluśka....
W pierwszej ciąży tak miałam 2 tyg. przed porodem ... i trochę się teraz boję.

reklama
mamabartka nic sie ne martw,mala napewno jeszcze troszke w brzusiu posiedzi:tak:Ja juz ze dwa tyg temu zauwazylam,ze mam jakos nizej brzuch,ale jak narazie moj Macius sie jeszcze nie ewakuowal.
Dziewczyny ja mam te wszystkie objawy ,o ktorych piszecie,oprocz krwi z nosa,ale za to mam katar.Dzisiaj w nocy zarzucilam paracetamol,bo juz nie moglam wytrzymac z tymi plecami,za to cala noc mialam zatkany nos i tez sie spac nie dalo:-(
Juz nie dlugo damy rade!!
Za dwa tygodnie chyba zaczne sie starac o przyspieszenie porodu domowymi sposobami.Bede chyba sprzatac codziennie.Okna juz umylam,ale mam jeszcze w zapasie ukladanie ubran w szafkach.Moze pomoze,a jak nie to chyba bedziemy sie seksic,moze cos zdzialamy.;-)

Mnie też jakieś 2 tygodnie temu brzuch opadł na kolana, ale innych objawów brak, więc w sumie nie wiem, czy to już opad przedporodowy, czy po prostu grawitacja, bo Młoda leży nisko i ciągnie ku dołowi.... co do reszty objawów, to naturalnie też mam wszystkie..tak mi się przynajmniej zdaje, bo kto wie, co jeszcze dojdzie do porodu?:p Mnie zostało 6 tygodni teoretycznie, ale zrobię co w swojej mocy, żeby zmieniły się w góra 4:)

Ja tez bym chciala przyspieszyc porod o 2 tyg, wiec za 3 tyg tez bede probowala. Ja ostatnio dosyc ostro pracuje w ogrodzie- wsadzam i przesadzam kwiatki- dosyc mnie to meczy- ale sprawia satysfakcje.
Co wiecej, chociaz juz nie pracuje, to jednak nie moge sie przyzwyczaic do nic nie robienia- wiec jeszcze robie tlumaczenia- jednak chyba juz nie dlugo bo kregoslup boli.

Jakie jeszcze znacie domowe sposoby przyspieszania porodu (oprocz wysilku oczywiscie)?;-)

a mnie się ostatnio brzuszek dość często napina - mało przyjemne uczucie. Nawet wczoraj rozmawiałam o tym z moim lekarzem prowadzącym, ale powiedział że tak ma być, bo to macica trenuje do porodu:szok:. Mało fajna perspektywa, że tak już ma być do rozwiązania :crazy:. Ale z drugiej strony nie ma co narzekać - natura najlepiej wie co i po co robi. Byleby wszystko dobrze było - czego sobie i wam również życzę ;-)

Oj, ja też bym chciała, żeby moja niunia wykluła się koniec czerwca początek lipca - będzie już wtedy wg moich obliczeń 38 tydz więc donoszona, ale mam takie uczucie że sobie posiedzi trochę dłuzej:-( w każdym razie trzeba będzie trenować, seksować się z mężami, czytałam też coś o naparze z liści malin i wiesiołku do połykania :-) cóz, zobaczy się jak będzie. Nastawiam się raczej na dłuższą opcję żeby potem nie wściekać się że nic się nie dzieje.

A mnie się brzuszysko dzisiaj obniżyło :szok:. Od razu jak wstałam zauważyłam że nie jest tam gdzie zawsze :0
Rajuśku, oby tylko mała nie zamierzała się jeszcze ewakuować :no:...jest jeszcze taka maluśka....
W pierwszej ciąży tak miałam 2 tyg. przed porodem ... i trochę się teraz boję.

tez slyszalam ze brzuszek opada 2 tyg przed.....
Anecia76 chyba suwaczek cos zle ci liczy,33tydzien i tylko 15dni do porodu??
herbatke z malin na przyspieszenie mozna brac dopiero od 38tyg??
nie mam objawow o ktorych piszecie poza jednym bóle i dretwienie bioder po spaniu czy dluzszym lezeniu,ale myslalam ze tylko ja tak mam,bo mam problemy z biodrami,stad wskazanie do cesarki....uf

Dzięki dziewczyny! Jednak od rana to nie koniec atrakcji. Pomaszerowałam na spacerek z synusiem a tu nagle czuję ból w dole brzucha i nagle mi mokro :szok:
Dobrze że mąż jeszcze nie zdążył się ulotnić na mecz. Pojechaliśmy do szpitala,bo mój gin miał dzisiaj dyżur, zrobił mi usg i podobno wszystko jest ok. Stan wód płodowych w granicach normy a ten nagły wypływ podobno dlatego że młoda ucisnęła tyłeczkiem w dół. Narazie leży, a raczej siedzi na moim pęcherzu hrabianka :tak:. Na wszelki wypadek mam jak najwięcej odpoczywać na leżąco :no:, popijać hektolitry wody i w środę pokazać się znowu swojemu ginkowi.
To tyle relacji z rozrywkowego dnia :) .....
...a miałam w planie wybrać się dzisiaj na to usg 4D które mieli bezpłatnie robić ciężarnym w Plazie, o! No to miałam usg, na szpitalnym rupieciu :blink:
POZDROWIONKA i miłego wieczorku Wam życzę pomimo tych naszych ciążowych przypadłości ;-)

reklama
Oj, ja też bym chciała, żeby moja niunia wykluła się koniec czerwca początek lipca - będzie już wtedy wg moich obliczeń 38 tydz więc donoszona, ale mam takie uczucie że sobie posiedzi trochę dłuzej:-( w każdym razie trzeba będzie trenować, seksować się z mężami, czytałam też coś o naparze z liści malin i wiesiołku do połykania :-) cóz, zobaczy się jak będzie. Nastawiam się raczej na dłuższą opcję żeby potem nie wściekać się że nic się nie dzieje.
Bede sie musiala zainteresowac tym wiesiolkiem i herbata malinowa:)

Do góry