reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

reklama
ja tez mam straszne zgagi ;-( az spac nie moge
ciekawe jak to bedzie z tymi wlosami ;-)

kicrym nie przejmuj sie rozstepy to medale maciezynstwa ;-)
mi wyskoczyly dwa dni przed porodem, a w calej ciazy zero... to dopiero zlosliwosc ;-)

Hmmmm...ja mam mega zgagę od wielu tygodni, ale zważywszy, że mąż prawie łysy, a i u mnie włoski rzadkie, Młoda ma słabe szanse na posiadanie jakiegokolwiek opierzenia i przy narodzinach i potem:-)

Roni no to rzeczywiscie hamstwo he he u mnie narazie rozstepy sie zatrzymały (odpukac zeby nie zapeszac :sorry2:) sa 4 takie małe

co do zgagi to ja miewam ale nie czesto wiec synus po tatusiu bedzie łysy:dry: he he

ja rozstępów na razie nie mam (może to dzięki litrom oliwki, które na siebie wylewam:-D) jednak jak znam swoje szczęście, to podobnie jak u Roni dopadną mnie na dwa dni przed porodem;-) mimo wszystko jakoś nie przywiązuje do tego większej wagi bo decydując się na ciąże byłam świadoma wszystkich czyhających na mnie konsekwencji :-) lubię sobie ponarzekać,że mnie coś boli itd, ale jak odczuwam jakiekolwiek ciążowe dolegliwości to jestem z siebie dumna bo wtedy naprawdę czuję,że będę Mamą:-p takie to trochę dziwne, ale na mnie ciąża tak działa:laugh2: nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi, bo nieźle teraz zakręciałam:-p

Kate tez tak twierdzilam:tak: dopoki mi sie nie pokazaly rozstepy- wtedy wpadlam w panike teraz to juz troche przeszlo ale zebym byla z takich objawow ciazy dumna to nie powiem:no:

Właśnie ..właśnie... mógłby to być jakiś inny objaw a nie akurat rozstępy :-(
Ja na brzuchu nie mam rozstępów , miejscem gdzie mi się pokazały są piersi :baffled: oraz troszeczkę - słabo wyraźnie na udzie i to jednej nogi.
No ale nie mam co narzekać , w początkowym okresie nie miałam mdłości ani żadnych takich objawów to mam za to rozstępy na cyckach - hehe... jakoś trzeba z tym żyć;-)

no ja wlasnie na cyckach i udach nie mam (odpukać):sorry2: a co do mdłości na poczatku ciazy- to ojjjjjj nie wspominam tego dobrze :no:masakra:baffled: ale juz przeszlo he he wiec narazie czuje sie wysmieniecie, no poza moimi kilogramami na plus:-D no i ostatnio nogi mi zaczely puchnac to chyba od tego ciepła ale to jakos mi nie przeszkadza:tak:

Mi sie rozstepy na brzuchy jeszcze nie pokazaly i mam nadzieje,ze sie juz nie pokaza.Za to te ktore mialam,takie malo widoczne na boczkach,staly sie bardziej widoczne:baffled:Kidys jak popatrzylam do lustra to sie przerazilam bo byly filetowe,a na drugi dzien juz na szczescie biale.Nie wiem co to za cuda,ale korzystne.

Zgaga juz mnie meczy od dawien dawna,tzn w ciazy,bo przed tez nie mialam.Ostatnio troche przystopowala,bo tez mniej jem.W sumie to naprawde nieduzo,ale po prostu nie mam apetytu,sama nie wiem co bym zjadla:-(A najlepiej to nic,no chyba,ze lody ewentualnie.Z jednej strony ok,bo waga prawie stanela w miejscu,ale troche mnie to martwi,bo czasami az slabo mi sie robi.No i mama mi jecze,ze mam jesc bo nie bede miala sily brzucha nosic i nie urodze,bo bede za slaba:baffled:

reklama
napisałam, że jestem dumna z tych wszystkich często niemiłych objawów ciąży bo trochę o tę ciąże walczyłam i czekałam z utęsknieniem na każdy nawet najmniejszy objaw ciąży;-) pamiętam miesiące, w których przed każdą miesiączką bacznie obserwowałam piersi, naciskałam i takie tam bo gdzieś wyczytałam, że to jeden z największych pewniaków zwiastujących ciąże, tylko jak w końcu zaszłam to piersi wcale nie dały mi żadnego znaku, że to już:-D każdy objaw przypomina mi,że naprawdę będę miała moją Ukochaną Dzidzię :laugh2:bo jeszcze czasem nie mogę w to uwierzyć:zawstydzona/y: już taka ze mnie dziwaczka:-)

Do góry