reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

tak jest zawsze :)
jak jest czas i możliwość spanka to zawsze są jakieś telefony, wizyty, hałasy
a u mnie to jeszcze zwykle starszak już nie chce bawić się samochodzikami, oglądać bajki itp.
Zresztą teraz w ogóle mam jazdę z Pysiem. Z kolan mi nie schodzi, w nocy przyłazi i się tuli (przedtem był nietykalski). Tarmosi, całuje a jak robię cokolwiek przy rzeczach malucha to zaraz muszę iść łapać konika albo obejrzeć jego straaaszną ranę.
Zwyczjnie się boje co będzie po porodzie :(

reklama
Dziewczyny mi dziś rano odszedł ten czop i był lekko brązowawy..Czy po tym można określić kiedy zacznie sie poród? Wszystko mnie boli od kręgosłupa po podbrzusze i krocze i mam już(a może dopiero) rozwarcie na 1cm..Skurcze tylko przepowiadające..

hehehe przeczytałam gdzieś, że max tydzień od odejścia czopa jest ale dziewczyny "po" napiszą pewnie dokłaaaadniej :cool2:
no cóż... to znaczy, że jesteś prawdopodobnie przede mną w kolejce :-D

Haszi dzięki za odpowiedz:-) trochę się martwię bo jestem sama w domku bo mąż w delegacji..Będę czekała na dokładniejsze wypowiedzi od mam które już to przeszły;-)

Karola mi czop odszedł 2 dni temu:tak: gdzieś wczesniej dziewczyny pisały że do 2 tygodni ale czy dobrze pamietam to nie dam głowy uciąć:-D

a u mnie ani czopa, ani skurczow, a termin za 4 dni:wściekła/y: wczoraj czulam sie dosc nietypowo i myslalam ze moze to juz, ale po fenomenalnie przespanej nocy (po prostu nic mi nie bylo) przestalam sie ludzic...:baffled: dzis wizyta u lekarza- zobaczymy czy moja szyjka poczynila jakies postepy i choc troche zdaje sobie sprawe z faktu, ze godzina "zero" jest dalej niz blizej- nie licze co prawda na cud, ale zyje nadzieja :-)

u mnie noc przespana dość dobrze, ale z gratisami;-) standardowo siusianie oraz bóle jak na miesiączkę:baffled: teraz owe bóle obudziły mnie i nie śpię od 7ej tylko liczę:nerd: co jakieś 15 min skurczyk, ale można przeżyć, więc jeszcze nie panikuję;-) zobaczymy co będzie jak się rozruszam:dry: Andziaa powodzenia na wizycie - może należysz do tych szczęśliwych kobiet, które bezobjawowo przechodzą pierwszy etap porodu:-) trzymam kciuki:-D

Kate wizyt w wc ktorych dzis w nocy bylo chyba z 6 nie wliczam, bo tak sie juz z nimi zzylam ze przestaly mi przeszkadzac :-) wczoraj w nocy czulam leciutenki bol jak na miesiaczke,naprawde bardzo delikatny ale zawsze, a dzis nic ,zero:wściekła/y:
ja tez ludze sie ze jestem bezobjawowa szczesciara i zlapie mnie znienacka, a za to porzadnie i szybko bedzie po sprawie:-D ale to chyba tylko plonne nadzieje:baffled:
zobaczymy co bedzie po wizycie...

reklama
Na pewno zdam :-) choc teraz moze i napsioczylam na moje objawy i poskutkowalo, bo zaczelo mnie sciagac jak na miesiaczke, do tego tak dziwnie mi w zoladku, troszke niedobrze :-) moze zaczyna sie cos ruszac, noo zobaczymy :-)

Do góry