reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

Moja Julka to istny szatan:tak: Obdziela mnie kończynami z każdej możliwej strony, tak więc o liczeniu ruchów nie ma mowy. Prawdziwe szaleństwo i dyskoteka na non stopie. Ostatnio nawet w nocy, co do tej pory było nie do pomyślenia. Mam nadzieję, że się trochę uspokoi jak już się przedostanie na druga stronę brzucha:-D

reklama
a ja dzis pierwszy raz w nocy poczulam bol jak na miesiaczke, co prawda nie byl bardzo dokuczliwy i bez problemu zasnelam z powrotem, ale pociesza mnie fakt, ze cos zaczynam czuc, nawet jesli jest to takie leciutenkie ;-)

u mnie ta noc nie należała do najlepszych:no:budziałam sie co godzine oczywiście siku:eek:każdy ruch sprawiał mi lekki ból co mnie wybudzało:dry:pierwszy raz tak źle spałam, już bym chciała żeby mały był po tej stronie brzucha:tak:bo oczywiście obudziłam sie z bólem koło nerki-masakra:wściekła/y:

ja to jakos nie mam nastawienia na porod- mam wrazenie ze ta ciaza jeszcze dlugo potrwa, jakos wszelkie objawy ustaly i czuje sie jak w 7 m-cu gdzies, tylko ruchy i nic wiecej:-(, no ale dzis wraca corcia i dostane "szkołe życia" zobaczymy moze cos sie ruszy

ja dziś pomimo jakiś tam boleści wstałam dopiero o 11ej:szok::zawstydzona/y: na razie kondycyjnie jest jeszcze w miarę dobrze;-) tak więc nie zamierzam siedzieć bezczynnie bo inaczej oszaleję:wściekła/y: zaraz sprzątanie, a później wizyta u Babci:-p miłego dnia:-p

agnieszka masz tak samo jak ja ^^
dzisiaj nawet dobrze spałam
a rano pojechałam po kumpele i sobie rajd po mieście zrobiłyśmy
nawet zmęczona nie jestem
tyle tylko, że Tymuś się rusza

aga, Haszi, czuję teraz dokładnie to samo :dry:
Poza tym że mnie postraszyło ze 2 razy jakimis skurczami to taka cisza że mam wrażenie że ta ciąża to juz na zawsze :-(
Mała się rusza, tzn. przeciąga leniwie i nic nie wskazuje na to aby przed Sylwestrem zamierzała wyjść na drugą stronę brzucha:tak:

właśnie próbowałam się zdrzemnąć, ale moje "cudowne" 2 pieski postanowiły obszczekać geodetę. i tak za kazdym razem jak zmienil pozycje ciala załączał sie psi alarm:wściekła/y:
tym sposobem du.. a sie nie przespałam. a czciałam być wypoczęta jak mała wróci:-(

No to już teraz pewnie nie uśniesz..
Ja też mialam w planie poobiednia drzemkę ale własnie w momencie wpełzania do łóżka zadzwonił dzwonek do drzwi :wściekła/y: Teściowie postanowili wpaść na niezapowiedziana kawkę :no: ...no i nici ze spanka.

reklama
Do góry