reklama
kociata
Mamy lipcowe'08
Hej,
u mnie jak u Ewy-Krystyny, standardowo robia to badanie. Mialam robiony wymaz jakies 2 tyg. temu na wizycie i ostatnio tydzien temu lekarka nic nie mowila, a ja nie spytalam, bo mi wylecialo z glowy - ale mysle, ze wszysko oki, bo inaczej juz bym wiedziala...
u mnie jak u Ewy-Krystyny, standardowo robia to badanie. Mialam robiony wymaz jakies 2 tyg. temu na wizycie i ostatnio tydzien temu lekarka nic nie mowila, a ja nie spytalam, bo mi wylecialo z glowy - ale mysle, ze wszysko oki, bo inaczej juz bym wiedziala...
U nas wielu lekarzy tego nie robi,w 1 szpitalu robią profiaktycznie przed samym porodem.Moja lekarka robi bo raz widziała jakie miało dziecko powikłania przez tego paciorkowca i teraz profilaktycznie zleca.w moim przypadku okazało się to trafne
Powodzenia na jutrzejszym egzaminie Kicrym
Ja również trzymam kciuki
oj dziewczyny nie dziekuję!mam nadzieje ze jakoś pojdzie!przespałam sie godzine ale plecy dalej bolą tak w okolicy nerki takze boję się że to może być własnie nerka no ale nie panikuje tylko ide dalej leżeć może coś jeszcze sie doucze
reklama
kociata
Mamy lipcowe'08
Kicrym, powodzenia! Ja jak dotad specjalnie nie narzekalam na ta ciaze... przebiega u mnie nawet lepiej niz pierwsza, bo w pierwszej zdarzylo sie kilka razy zapalenie cewki moczowej (ojoj... pieklo!) i antybiotyki musialam brac... odpukac jak dotad mnie to ominelo tym razem. Poza tym mialam problemy z okkkkropnymi zaparciami i zgaga. tym razem - generalnie z trawieniem oki a zgaga czasem daje znac, ale nie tak jak wtedy.
Pare tyg. temu jednak zaczelo sie cos, czego z poprzedniej ciazy nie znalam, tj. skurcze w lydkach i udach, no i takie "krecenie" w udach tuz ponizej krocza... az nie moge sie ruszyc.... taki niby skurcz miesni "na wysokosciach", ale przypuszczam, ze to ucisniete przez dzidzie nerwy tak reaguja (bo to takie nagle, jak strzala). Zaczelam dodatkowo brac magnez, moze pomoze.
Mialyscie cos takiego?
Pare tyg. temu jednak zaczelo sie cos, czego z poprzedniej ciazy nie znalam, tj. skurcze w lydkach i udach, no i takie "krecenie" w udach tuz ponizej krocza... az nie moge sie ruszyc.... taki niby skurcz miesni "na wysokosciach", ale przypuszczam, ze to ucisniete przez dzidzie nerwy tak reaguja (bo to takie nagle, jak strzala). Zaczelam dodatkowo brac magnez, moze pomoze.
Mialyscie cos takiego?