reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

objawy i boleści-ku pocieszeniu

Agnieszko wczoraj miałam wizyte i pytałam sie swojej giny,ale ona powiedziała ze to normalne pod koniec ciąży..Badania nie miałam robionego ale jak cos będzie sie działo mam do niej przyjść.. Ale czuje sie dobrze więc to chyba nie zatrucie..

reklama
no i bezsenna nocka:confused:
mały wierzga i czka
dopadły mnie jakieś skurcze - to chyba od jego fikolków
a najgorsze ze caly czas sie zastanawiam czy wszystko dobrze, może mam juz rozwarcie itp:-) schiza kompletna
jak tak dalej pójdzie to nie czekam do piątku tylko jeszcze dziś(juz dziś) pójde do mojego pana dra
bez sensu to nakręcanie ale im blizej tym bardziej się martwię czy oby na bank wszystko oki

karola81 Nie czuj się osamotniona. Ja już od jakiegoś czasu mam stopy jak Fiona:-):-):-)
Mój najlepszy sposób to mokry ręcznik na stopy i nogi na 2 poduszkach i pufie. Uwaga, ważne jest żebyś miała stopy wyżej niż serce, wtedy pomaga choc nie myśl sobie że ci tak wszystko przejdzie. Moje po prostu wracają do jako- takiego stanu.

Moje stopy już chyba na zawsze zostaną shrekowate.......dłonie też.....nie wierzę, że to tak po prostu sobie zejdzie po porodzie, choć wszyscy twierdzą, że tak..........więc w sumie dobrze, że muszę obrączkę do porodu przeciąć, bo i tak trzeba będzie zrobić nową w rozmiarze XXXL:-D

Surv, Ty to potrafisz człowieka rozbroić :-D
Ja też wyglądam jakbym miała balony na końcówkach. Jestem tego świadoma, chociaż niektórzy (czyt. moja teściowa) myślą że w tej ciąży na wzrok poważnie mi padło :) Wczoraj właśnie rzuciła hasłem : O Boże, ale Ty masz te ręce i nogi popuchnięte, widziałaś!?
No nie, pewnie nie widziałam :no: Ochh, Mamusia to umie człowieka podnieść na duchu jak nikt inny. Naprawdę :-p
Moja obrączka już od jakichś 2 m-cy leży schowana bo na bank nie udałoby mi się jej teraz zdjąć żadnym sposobem.

Nocki u mnie coraz gorsze. Wieczorem padam na pysk ze zmeczenia ale za żadne skarby nie mogę zasnąć. Wczoraj (a właściwie dzisiaj) położyłam się spać o 1:00, wstałam o 7:00 (z głodu ;) a w międzyczasie 5 wycieczek do kibelka :dry:
No i weź się człowieku wyśpij!
A taki miałam misterny plan:cool2: że jak mój m. bedzie miał już wakacje i będzie się więcej zajmował małym to ja się wyśpię za wszystkie czasy nareszcie! A tu guzik z petelką, O!

U mnie nocki tez niefajne:no:Juz mnie wieczorem zaczynaja meczyc skurcze i bol plecow.Wczoraj po przebiegnieciu 50m myslalam,ze skonam i napewno w nocy urodze,po prostu sie nie dalo wytrzymac z plecami i podbrzuszem.Wzielam paracetamol i jako tako sie wyspalam.Za to cala noc snilo mi sie moje dziecko,ze juz je w wozeczku wozilam i karmilam i takie grzeczne bylo,a nad ranem z kolei,ze mi czop wypadl.Te sny to moga czlowieka doprowadzic do jakiejs schizy!

Ja to dopiero miałam sen ostatnio.
Śniło mi się że dostaliśmy Maksa tak na próbe,tzn ja go dopiero za jakiś czas miałam urodzić,ale mogliśmy go mieć wcześniej tak żeby się sprawdzić.
No i ja w ogóle się nim nie zajmowałam ,tzn zapominałam o nim.Nie wiedziałam czym mam go karmić,jak przewijać.On sobie tak spał w tym łóżeczku a jak nie wiedziałam co mam z nim zrobić,obłęd

moje maleństwo od samego rana tak intensywnie urzęduje w brzuchu, ze już nie wiem jakie mam pozycje przyjmowac, nie mówiac juz o chodzeniu, bo czuje cos twardego - aż zaczynam sie martwic

agnieszka moj skarb też wierci sie niesamowicie, wypina to pupę to kolano a głową to prze jakby chciał wyłazic ale jakoś sie tym nie martwię - chyba nie powinnam
lekarz mi powiedział na ostatniej wizycie ze mały bedzie bardziej aktywny i się zgadza
teraz troche ja się pogimnastykowałam i się uspokoił:-) taki sposób na syna;-)

reklama
agnieszka moj skarb też wierci sie niesamowicie, wypina to pupę to kolano a głową to prze jakby chciał wyłazic ale jakoś sie tym nie martwię - chyba nie powinnam
lekarz mi powiedział na ostatniej wizycie ze mały bedzie bardziej aktywny i się zgadza
teraz troche ja się pogimnastykowałam i się uspokoił:-) taki sposób na syna;-)

zdaje sie , żę powinnam ten sposób wypróbować:-D

Do góry