reklama
A ja coś się kiepsko czuję. Jakoś mi słabo. Rano było ok i dopiero jakieś 15 min temu tak się źle poczułam. Pewnie ciśnienie spada albo rośnie albo coś.
A wieczorem i w nocy tak mnie nogi kręciły że myślałam że zwariuje. Coś okropnego. Machałam nogami we wszystkie strony, małż mi je masował. Zaczęło się od kolan a potem poszło na piszczele i na uda. Masakra!!! Na szczęście jakoś udało mi się zasnąć i rano już było ok.
Mały teraz ma czkawkę i cały brzuch mi skacze Dzisiaj do lekarza. Kurcze mam nadzieję że zrobi usg.
A wieczorem i w nocy tak mnie nogi kręciły że myślałam że zwariuje. Coś okropnego. Machałam nogami we wszystkie strony, małż mi je masował. Zaczęło się od kolan a potem poszło na piszczele i na uda. Masakra!!! Na szczęście jakoś udało mi się zasnąć i rano już było ok.
Mały teraz ma czkawkę i cały brzuch mi skacze Dzisiaj do lekarza. Kurcze mam nadzieję że zrobi usg.
ivette73
Fanka BB :)
dziewczyny czy wy też miewacie na tym etapie ciąży bóle brzucha jak przy okresie?
Mnie tak boli od dwóch dni , ale to cały czas przez np. dwie godziny przestaje na 5 minut i znowu boli kilka godzin.
Twardnienia twardnieniami - wiem ze tak ma być , ale ból brzucha?
Mnie tak boli od dwóch dni , ale to cały czas przez np. dwie godziny przestaje na 5 minut i znowu boli kilka godzin.
Twardnienia twardnieniami - wiem ze tak ma być , ale ból brzucha?
hmmmm wiem ze na poczatku ciazy to normalne ale potem...jesli nie miewalas predzej takich bolow to skontaktuj sie z lekarzem jesli meczy cie to od kilku dni juz.
O takich bolach kolezanka mowila mi ze miala przed porodem, poczytaj na ten temat kazdy ma inaczej..moze mialas jakis stresik... jesli ci nie przejdzie to lepiej zadzwon do swojego gina.
O takich bolach kolezanka mowila mi ze miala przed porodem, poczytaj na ten temat kazdy ma inaczej..moze mialas jakis stresik... jesli ci nie przejdzie to lepiej zadzwon do swojego gina.
agrafa
Mi się też zachciewa pizzy i gotowanej kolby kukurydzy do tego ;-). A zgagę mam jak smok i nic nie pomaga;-(.
Ja mam takie bóle jak na okres też ostatnio (krótkie i rzadko), ale też kości mi się w spojeniu rozchodzą, więc wrzucam to do jednego worka- ciąża;-). Ale jak jesteś zaniepokojona, lepiej to sprawdzić.
Ja mam takie bóle jak na okres też ostatnio (krótkie i rzadko), ale też kości mi się w spojeniu rozchodzą, więc wrzucam to do jednego worka- ciąża;-). Ale jak jesteś zaniepokojona, lepiej to sprawdzić.
onesmile
Świat według Pafffcia
OneSmile pizza, jedzenie w Ikei, spaghetti nono dałaś sobie niezłą bombę To są moje ulubione dania, ale i tak jem je nie częściej niż jedno w tygodniu. Proponuję ryż, ugotowanego kurczaczka i groszek z marchewką
Kurcze, widzisz, ja to jestem na prawde bardzo zdrowo odzywiajaca sie laska. Maz wciaz tylko mi wytyka, ze ja tylko warzywka i warzywka. Wszystko gotowane, albo robione na parze albo z grila. I jak czasem sobie pofolguje (raz na kilka ladnych miesiecy), to od razu mi fiksuje zoladek. A w ciazy to juz w ogole jest mega wrazliwy na wszelkie 'fast foody', czy jak kto woli- niegotowane w domu. Oczywiscie za kazdym kolejnym razem jak cos takiego zjem i cierpie, to potem o tym zapominam, bo znow mijaja miesiace...I tak historia sie powtarza ze 4-5 razy do roku :-) Ostatnio tak mialam w 10tym tygodniu, jak zezarlam indyjskie jedzenie z baru. Bylam po nim chora 4 dni i od tamtej pory mam awersje do indyjskiego jedzonka, ktore wczesniej uwielbialam.Teraz juz wiem, ze nie moge rowniez jesc pizzy (Pizza Hut), kotlecikow w sosie z Ikei i zbyt kwasnego spaghetti ze sloika...
ivette73 - koniecznie skontaktuj sie z lekarzem. Tez slyszalam, ze takie bole moga pojawic sie przed porodem....
Madlein pomysł masz dobry - jak gin zgodzi sie na dodatkowe 2 tabsy to może udałoby sie te 3 tyg w domu jeszcze przeczekać a potem te 2 tyg w szpitalu to już nie jakaś masakra. Myśle ze jeśli masz 160/80 albo 150/90 to jest max - z takimi już bym jechała na IP. Dodatkowo bym dzwoniła do gina jak w Twoim przypadku pojawią sie mroczki przed oczami lub inne zaburzenia widzenia, nie ustepujacy ból głowy, nagły wzrost masy ciała lub obrzęki twarzy. A jak u Ciebie z moczem - nie ma białka?
Ivette dziewczyny maja racje - skonsultuj ten ból brzucha z lek.
Ivette dziewczyny maja racje - skonsultuj ten ból brzucha z lek.
Madlein
lolisza tydzień temu w środę oddawałam mocz i wynik był idealny, zero białka. No dziś cały czas to górne jest przy 140-150, dolne natomiast nie przekracza 80. Zobaczymy co doktorek powie jutro, w razie czego biorę plecak spakowany z rzeczami do szpitala dla siebie.
A po tym cordafenie dzisiaj zdycham. Serce cały czas pracuje nierówno.. Trochę się uspokoiło może ze 2-3h temu, a teraz weszłam po schodach i już z pół godziny mi szaleje. Drugiej piguły już nie biorę i tak się tylko zastanawiam czy ten lek może na stałe uszkodzić pikawe? Jeszcze tego by mi brakowało...
Także jutro o 10.00 wizyta u mojego gina i decyzja co robimy dalej.
A jeszcze co do mroczków przed oczami, czy jak one są dosłownie przez parę sekund (głównie jak za szybko wstanę) to też powinnam już zareagować wizytą na IP?
A po tym cordafenie dzisiaj zdycham. Serce cały czas pracuje nierówno.. Trochę się uspokoiło może ze 2-3h temu, a teraz weszłam po schodach i już z pół godziny mi szaleje. Drugiej piguły już nie biorę i tak się tylko zastanawiam czy ten lek może na stałe uszkodzić pikawe? Jeszcze tego by mi brakowało...
Także jutro o 10.00 wizyta u mojego gina i decyzja co robimy dalej.
A jeszcze co do mroczków przed oczami, czy jak one są dosłownie przez parę sekund (głównie jak za szybko wstanę) to też powinnam już zareagować wizytą na IP?
reklama
Madlein po Cordafenie nic na stałe z sercem nie powinno sie stać, zazwyczaj wszystkie objawy jak ręką odjął ustępuja po odstaweniu leków. Dobrze że mocz ok
Jak masz mroczki przed oczami tylko jak wstajesz to nie, ale wstawaj powoli bo można zasłabnąć jak tak sie dzieje. Najpierw usiądź z opuszczonymi w dół nogami, poczekaj tak chwilke i dopiero wstań. Ja tak mam całe zycie i już nieraz glebe zaliczyłam jak sie zapomniała, ale w ciąży sie pilnuje.
Jak masz mroczki przed oczami tylko jak wstajesz to nie, ale wstawaj powoli bo można zasłabnąć jak tak sie dzieje. Najpierw usiądź z opuszczonymi w dół nogami, poczekaj tak chwilke i dopiero wstań. Ja tak mam całe zycie i już nieraz glebe zaliczyłam jak sie zapomniała, ale w ciąży sie pilnuje.
Podziel się: