reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

jeśli chodzi o te bóle jak na okres to radze dzwonić do gina, mnie przez cały dzień bolało cholernie ale pomyślałam, że może przejdzie na drugi dzień ok, ale po wizycie u gina okazało się włąśnie, że w przeciągu 3 tygszyjka z dł€giej twardej i zamkniętej skróciła się do 2, 5 cm, a po następnym taki mataku bólu gdzie już odrazu pojechałam do gina mam już 1,5 cm. mi gin powiedział, że silne bóle tępe i takie które długo trzymają, zawsze należy konsultować, bo mogą być symptomem zagrażającego przedwczesnego porodu. tak więc dla własnego spokoju skontaktuj się ze swoim lekarzem. pozdrawiam !

reklama
Lolisza Ty wiesz na pewno.. co sądzisz o ciśnieniomierzach na nadgarstki? Bo mi tu rodzice mówią, że to badziewie i nie dokładnie mierzy ciśnienie. A ja nie mam możliwości, gdy mój M jest w pracy - sprawdzić sobie ciśnienia i tętna. Mam czasem dziwne kołatanie serca. Aż pulsuje mi brzuszek.

A mnie od wczoraj bardzo bolą kości łonowe ( tak z tego wnioskuję) i dokucza mi to przy chodzeniu, bo nie dość że z tym brzuszkiem już się toczę a nie chodzę to jeszcze spowalniam swoje ruchy tym bólem. Czy ten ból będę odczuwać już do końca? Bo rozumiem że kości się rozwierają, przygotowując do porodu,ale to kurde uciążliwe jest.

jeśli chodzi o te bóle jak na okres to radze dzwonić do gina, mnie przez cały dzień bolało cholernie ale pomyślałam, że może przejdzie na drugi dzień ok, ale po wizycie u gina okazało się włąśnie, że w przeciągu 3 tygszyjka z dł€giej twardej i zamkniętej skróciła się do 2, 5 cm, a po następnym taki mataku bólu gdzie już odrazu pojechałam do gina mam już 1,5 cm. mi gin powiedział, że silne bóle tępe i takie które długo trzymają, zawsze należy konsultować, bo mogą być symptomem zagrażającego przedwczesnego porodu. tak więc dla własnego spokoju skontaktuj się ze swoim lekarzem. pozdrawiam !

Nawet mnie nie strasz :szok: Ja takie bóle (tylko, że lekkie) mam od dobrych kilku dni, a wczoraj wieczorem myślałam, że zejdę tak mnie brzuch napierdzielał (bolało właśnie tak jak bym miała okresu dostać + jeszcze część lędźwiowa kręgosłupa dawała o sobie ostro znać). Zapytam dzisiaj położnej ze szkoły rodzenia co i jak no i przesunę wizytę u gin. brrr mam nadzieję, że to nic poważnego...

tez tak slyszalam, ze na nadgarstki si enie nadaja do niczego, ale wazne zeby mial certyfikat jakis cisnieniomierz, tesciowa ma na nadgarstek i poszal z nim do przychodni, gdzie zmierzyla na swoim a potem na ichnim i wyszlo to samo, wiec akurat jej sie sprawdza

Ja też mam bóle brzucha, szczególnie jak jadę samochodem to wydaje mi się że zaraz urodzę...Muszę się umówić na wizytę bo coraz bardziej mnie martwią te bóle, ale fakt że troszkę w tym mojej winy, bo przesadziłam trochę-akurat jestem w trakcie przeprowadzki no i jak nikt nie widział, to chciałam poprzenosić parę kartonów i poprzesuwać to tu to tam no i sie załatwiłam...:(mam nadzieję jednak że dotrzymam chociaż do tego 36 tygodnia:)

nie chciałam straszyć, poprostu ja też dałam czadu, pomalowałam dwa pokoje i też to i tamto poprzestawiałam. a brzuch bolał właśnie tak jak na okres bez przerwy. nospa i cordafen nie pomagały, ale jak na drugi dzień przeszło olałam temat. a na wizycie się okazało jakie są skutki. tak być może, ale nie musi. dla świętego własnego spokoju poprostu lepiej się dowiedzieć czy ten ból coś oznacza czy nie. przez to teraz jestem uziemiona i leże w łóżku z jendym dozwolonym 10 minutowym spacerkiem dziennie. tak więc w trosce o siebie i maleństwa, lepiej sprawdzić co się dzieje niż później się obwiniać. mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze.

reklama
Monimoni to prawda że nadgarstkowe sa mniej dokładne ale jakis tam pogląd na to jakei cisnienie jest dają, w zasadzie nie chodzi o to, żeby dokładnie wiedzieć czy jest 128/57 tylko żeby wiedzieć czy jest w normie czy np 180/100 - z tym to raczej sobie nadgarstkowe radzą. Oczywiście teraz jest w różnych sklepach sporo badziewia, tanie to i łatwo sie skusic ale nie sądzę żeby było warto a za nadgarstkowy, którego producentem jest firma medyczna a nie jest skrecany przez chińczyków pod schodami to w aptece min 150 zł tez trzeba dać. Ja ostatnio ogladam taki http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=&products_id=3511 bo też mam zwykły medyczny ze stetoskopem i sie musze troche wysilić zeby sobie zmierzyc. Ten ma tez opcje wykrywania arytmii jesli o to tez Ci chodzi no i jest na ramie.

Nina poszalałaś. Ja dziś dzień lenia bo miałam już wyrzuty że tak sobie bimbam ostatnio i niezbyt sie do zalecen stosuje.

A bóle okresowe na tym etapie faktycznie zazwyczaj coś oznaczają...a jak do tego dochodzą krzyżowe to mi gin mówił że mam dzwonic albo jechać na IP.

Ostatnia edycja:
Do góry