reklama
Ida Sierpniowa
Fanka BB :)
dawidowe, ja miałam identycznie: skurcze tylko raz, ale ze mnie typowa "wyznawczyni religii pomidorowej"
basienka2807
Zaciekawiona BB
Ja na szczescie nie mam skurczy lydek, ale w zamian mam bol bioder co tez do najprzyjemniejszych nie nalezy:-( Pospie troche na jednym zlapie mnie bol, ktory mnie obudzi, przekrece sie i niedlugo z drugim jest to samo. I tak co noc niestety:-(
natolin
moja lekarz-ginekolog na skórcze łydek kazała brać magnez i rzeczywiście pomaga (o ile nie zapomnę go wziąć i o ile nie opiję się coli, która magnez wypłukuje) natomiast już od wielu osób słyszałam, że na skurcze łydek dobre są preparaty magnez + potas
dawidowe
dawidowe, ja miałam identycznie: skurcze tylko raz, ale ze mnie typowa "wyznawczyni religii pomidorowej"
a ja jestem uzalezniona od pomidorów
Branie magnezu/potasu to jedno, a drugie to uważanie na to, co te mikroelementy wypłukuje albo zmniejsza wchłanianie. Zresztą warto też poczytać o lepiej przyswajanych formach nie-mineralnych, a bodajże chelatowanych (związków organicznych) czy jakoś tak; zarówno magnezu, jak i żelaza, wapnia itp.
Ostatnio pisałam, że skurcze łydek już dawno mnie nie brały a one jak na złość wróciły. Ech...
Ostatnio pisałam, że skurcze łydek już dawno mnie nie brały a one jak na złość wróciły. Ech...
ivette73
nie podałam jeszcze że biorę magnez od początku ciąży i nawet brałam przed, a do tego feminatal cały czas i skurcze są ...
nie pijam coli chociaż bardzo lubię raz na dwa tygodnie się skuszę na zimną pepsi szklaneczkę z lodem ale nie sądze zeby ta szklaneczka mi te skurcze dawała
nie pijam coli chociaż bardzo lubię raz na dwa tygodnie się skuszę na zimną pepsi szklaneczkę z lodem ale nie sądze zeby ta szklaneczka mi te skurcze dawała
Branie magnezu/potasu to jedno, a drugie to uważanie na to, co te mikroelementy wypłukuje albo zmniejsza wchłanianie. Zresztą warto też poczytać o lepiej przyswajanych formach nie-mineralnych, a bodajże chelatowanych (związków organicznych) czy jakoś tak; zarówno magnezu, jak i żelaza, wapnia itp.
mnie strasznie do coli ciagnie, w poprzedniej ciazy tez, ale moze organim mi sie wyplukal z mg, w koncu ilez mozna???? na razie tylko stopy palcow mi sie tak smiesznie wyginaja jak dlugo nimi nie ruszam, na razie nic z tym nie robie, moze samo przejdzie- w sumie samo przyszlo, to i tak pojsc sobie powinno ;-)
reklama
Efa
Ja też colę piję często. Jakoś mi super smakuje taka zimna. No ale skurczy łydek do tej pory na szczęście nie zaznałam.
Podziel się: