reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

Dawidowe- a mozna wiedziec czemu sie zdecydowalas rodzic w Polsce???rozumiem ze za jakis czas dojedziesz do M?? czy on bedzie tutaj??

A u mnie sie chyba zaczely skurcze, bo cos czuje za brzusi mi twardnieje czasami, ech szkoda, mogly by jeszcze troszke poczekac

reklama
Dawidowe- a mozna wiedziec czemu sie zdecydowalas rodzic w Polsce???rozumiem ze za jakis czas dojedziesz do M?? czy on bedzie tutaj??

A u mnie sie chyba zaczely skurcze, bo cos czuje za brzusi mi twardnieje czasami, ech szkoda, mogly by jeszcze troszke poczekac

poniewaz moj maz ma tu przyjechac chyba ze nie zdazy z wiza, po drugie tu nie bede za nic płacic a w pracy bedzie mi przysługiwał macierzynski, kasa z ubezpieczenia i becikowe. Zbyt duzo tego aby tracic i jeszcze miec kłopoty w pracy. Tam musiała bym za wszystko zapłacic ale przynajmniej szpitale duzoooo lepsze. Wiecie ile ja tam płace za wizyte u lekarza z USG i to tez 4D? 22,50 PLN . Nie do uwierzenia. Super gabinet, bardzo fajny lekarz mowiacy biegle po angielsku.

My byśmy pewnie 4D zrobili ale mały ma to daleko w d... i sie za pierona nie ustawi tak jak powinien, żeby ładnie zapozować - chyba po matce ma wstręt do zdjęć, nagrań itp.

Ja miałam przez przypadek 3D badanie, jak trafiłam na ostry dyżur do szpitala. Lekarz najpierw chciał podejrzeć co me dziecię ma między nogami, ale mały je skrzyżował. Później chciał mi twarzyczkę pokazać, ale zobaczyłam tylko zarys główki zasłoniętej obiema rączkami. Później stwierdziłam, że młody po prostu wyczuł, że to nie nasz lekarz prowadzący i się pozasłaniał:-)

Dziewczyny czy macie skurcze nocne łydek? Ja mam takie że potem na nogę nie mogę stanąć cały dzień i jeszcze potem kilka dni czuje ten mięsień:)
a magnezu pochłonęłam tone od początku ciąży bo musiałam jeść z uwagi na skurcze macicy i skracanie szyjki ) i nic skurcze są :)

Ja mam takie skurcze łydek, ale od kiedy piję melisę z magnezem i witaminą B6 to jakby ucichły, a jak są to lżejsze.

Ja właśnie nie mam żadnych skurczy łydek:szok:. Nawet nie biorę magnezu, tylko feminatal+DHA. Może dostarczam magnez w posiłkach w wystarczającej ilości:baffled:

reklama
Dziewczyny czy macie skurcze nocne łydek? Ja mam takie że potem na nogę nie mogę stanąć cały dzień i jeszcze potem kilka dni czuje ten mięsień:)
a magnezu pochłonęłam tone od początku ciąży bo musiałam jeść z uwagi na skurcze macicy i skracanie szyjki ) i nic skurcze są :)

na skurcze pomaga potas nie magnez i duzo go w pomidorach. POniewaz ja jestem fanka pomidoów i dla mnie dzien bez pomidora to dzien stracony wiec jem codziennie i skurcze miałam tylko raz.

Do góry