reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

reklama
dziewczyny a co to jest? wczoraj wieczorem sie zaczelo.jest to tak jakby kopniecie(ale raczej nie ) bo strasznie boli STRASZNIE i promieniuje w krzyz i brzuch twrdy troche wczoraj kilka razy tak mialam i tak mnie krzyz boli wtedy

dziękuje że nie miałam krzyzowych,a teraz z biegiem czasu i tego co czytam to byc może te moje bóle byly tak mocne bo dostałam zastrzyk i kroplówke na przyśpieszenie a podobno wlasnie po tym jest najgorzej przez to powiedziałam że tym razem czekam choćbym miala rodzić w domu,najgorsze to że mój mąż wyjeżdż na cały październik :( i będe sama w razie czego sąsiadke mam za ścianą ,tak jeszcze mi się przypomniało jak siedzialam pod prysznicem podczas bóli i jak nigdy sie nie modle tak wtedy mówiłam "kochany Boże niech to sie już skończy "hehe

Ida no cóż mnie ząb chyba nigdy nie bolał bardzo bo kolka nerkowa to mnie wykończyła totalnie, wchodziłam na izbe przyjęć niemal na kolanach i połozyłam im sie na pierwszym lepszym łóżku zanim mi pozwolili bo juz zdychałam z bólu. Jak to ma tak wygladać to dla mnie niezbyt optymistyczne, chociaż przy porodzie ponoć z powodu dużej adrenaliny tego bólu sie aż tak nie odczuwa, jak przy zwykłej kolce...
Asiorek z tego co kobitki mówią i co zaobserwowałam to faktycznie po prowokacji chyba boli duzo bardziej. Dlatego jakbym juz była w 36 tc to bym sie zastosowała chyba do wszystkich mozliwych sposobów domowych przyspieszania porodu bo po domowemu to i 2 tygodnie może zejść - jesli w ogóle ma zadziałać...

no ja włączam oeparol do diety i może męża oprzyrządowanie:D:D:D
ja cię pierdziu, no normalnie muszę adrenalinę gdzieś kupić i zapas w kieszenń wziąć;D;D;D a tak na serio to jakiś paracetamol (bo nieraz podaja niby) to trochę jest w stanie pomóc???

Dokladnie ja tez tak myśle przez to się nie oszczędzam chociaz wtedy również się nie oszczędzalam,ale już zamierzam robić masaż krocza :D żeby później nie kopnąć położnej jak ona zacznie i jak urodze pod nieobecność mojego " m" to trudno wole wcześniej niż później mieć wywoływane bóle

reklama
Ida paracetamol moze troche pomóc zwłaszcza jak ktoś na paracetamol "idzie" (np ja nigdy nie miałam potrzeby zażywac ibupromu czy ketonalu bo ból głowy po paracetamolu jak ręką odjął) ale podany dożylnie i musi szybko zejść w max 15 min a nie żadne tam pierdzenie przez pół godziny jak to zwykle w szpitalach bywa. Nawet producent tłucze na szkoleniach do łbów że to ma kapać szybko. Najwyżej podkręcisz sama kroplówke jak nie będą widziały :) To będzie szklana butelka mała z napisem perfalgan. Niektórym pomaga pyralgina domięsniowo ale sam zastrzyk tez boli. Poza tym Dolargan, którego ja osobiście nie polecm i za żadne skarby nie wezme bo dziecko potem sie rodzi otepiałe i może miec problem oddechowy.

Do góry