reklama
iwcia1234
Natalka jest juz z nami:*
dziewczyny dzieki wam za ten clotramizol normalnie nie czuje ze mnie swedzi p nim jest duzzzzo lepiej
iwcia1234
Natalka jest juz z nami:*
dziewczyny a co to jest? wczoraj wieczorem sie zaczelo.jest to tak jakby kopniecie(ale raczej nie ) bo strasznie boli STRASZNIE i promieniuje w krzyz i brzuch twrdy troche wczoraj kilka razy tak mialam i tak mnie krzyz boli wtedy
Ida Sierpniowa
Fanka BB :)
Boję się porodu - BabyBoom
tu jest też właśnie coś nt odczuć kobiety w czasie porodu
lolisza, ja takich kolek to raczej nie uświadczyłam...ehhhhhhhh, powiedzcie, że ból zęba jest gorszy - to mi sie parę razy w zyciu zdarzyło
tu jest też właśnie coś nt odczuć kobiety w czasie porodu
lolisza, ja takich kolek to raczej nie uświadczyłam...ehhhhhhhh, powiedzcie, że ból zęba jest gorszy - to mi sie parę razy w zyciu zdarzyło
asiorek82
dziękuje że nie miałam krzyzowych,a teraz z biegiem czasu i tego co czytam to byc może te moje bóle byly tak mocne bo dostałam zastrzyk i kroplówke na przyśpieszenie a podobno wlasnie po tym jest najgorzej przez to powiedziałam że tym razem czekam choćbym miala rodzić w domu,najgorsze to że mój mąż wyjeżdż na cały październik i będe sama w razie czego sąsiadke mam za ścianą ,tak jeszcze mi się przypomniało jak siedzialam pod prysznicem podczas bóli i jak nigdy sie nie modle tak wtedy mówiłam "kochany Boże niech to sie już skończy "hehe
Ida no cóż mnie ząb chyba nigdy nie bolał bardzo bo kolka nerkowa to mnie wykończyła totalnie, wchodziłam na izbe przyjęć niemal na kolanach i połozyłam im sie na pierwszym lepszym łóżku zanim mi pozwolili bo juz zdychałam z bólu. Jak to ma tak wygladać to dla mnie niezbyt optymistyczne, chociaż przy porodzie ponoć z powodu dużej adrenaliny tego bólu sie aż tak nie odczuwa, jak przy zwykłej kolce...
Asiorek z tego co kobitki mówią i co zaobserwowałam to faktycznie po prowokacji chyba boli duzo bardziej. Dlatego jakbym juz była w 36 tc to bym sie zastosowała chyba do wszystkich mozliwych sposobów domowych przyspieszania porodu bo po domowemu to i 2 tygodnie może zejść - jesli w ogóle ma zadziałać...
Asiorek z tego co kobitki mówią i co zaobserwowałam to faktycznie po prowokacji chyba boli duzo bardziej. Dlatego jakbym juz była w 36 tc to bym sie zastosowała chyba do wszystkich mozliwych sposobów domowych przyspieszania porodu bo po domowemu to i 2 tygodnie może zejść - jesli w ogóle ma zadziałać...
Ida Sierpniowa
no ja włączam oeparol do diety i może męża oprzyrządowanie
ja cię pierdziu, no normalnie muszę adrenalinę gdzieś kupić i zapas w kieszenń wziąć;D;D;D a tak na serio to jakiś paracetamol (bo nieraz podaja niby) to trochę jest w stanie pomóc???
ja cię pierdziu, no normalnie muszę adrenalinę gdzieś kupić i zapas w kieszenń wziąć;D;D;D a tak na serio to jakiś paracetamol (bo nieraz podaja niby) to trochę jest w stanie pomóc???
asiorek82
Dokladnie ja tez tak myśle przez to się nie oszczędzam chociaz wtedy również się nie oszczędzalam,ale już zamierzam robić masaż krocza żeby później nie kopnąć położnej jak ona zacznie i jak urodze pod nieobecność mojego " m" to trudno wole wcześniej niż później mieć wywoływane bóle
asiorek82
no ja włączam oeparol do diety i może męża oprzyrządowanie
hahaha
reklama
Ida paracetamol moze troche pomóc zwłaszcza jak ktoś na paracetamol "idzie" (np ja nigdy nie miałam potrzeby zażywac ibupromu czy ketonalu bo ból głowy po paracetamolu jak ręką odjął) ale podany dożylnie i musi szybko zejść w max 15 min a nie żadne tam pierdzenie przez pół godziny jak to zwykle w szpitalach bywa. Nawet producent tłucze na szkoleniach do łbów że to ma kapać szybko. Najwyżej podkręcisz sama kroplówke jak nie będą widziały To będzie szklana butelka mała z napisem perfalgan. Niektórym pomaga pyralgina domięsniowo ale sam zastrzyk tez boli. Poza tym Dolargan, którego ja osobiście nie polecm i za żadne skarby nie wezme bo dziecko potem sie rodzi otepiałe i może miec problem oddechowy.
Podziel się: