ewelina09065
czas oczekiwania...
sparrow - nie martw sie na zapas, bo to juz nie ma sensu. Czasu nie cofniesz, wiec zamartwianie sie nie pomoze,tylko zaszkodzi dzidzi bo ona czuje Twoje emocje. Jeśli poziom cukrow często przekracza normy to możesz urodzić klocuszka, ale niekoniecznie. Ciezko powiedziec od kiedy masz podniesione cukry. Poczekaj na ten wynik i jak najszybciej zrób obciążenie 75g. Jeśli po 75g wyjdzie zły wynik to wtedy szybciutko udaj się do diabetologa - poinstruuje Cie co i jak i zrobi Ci badanie hemoglobiny glikowanej, w którym wyjdzie na ile cukier był unormowany w ostatnich miesiącach. To co możesz teraz zrobić to:
- zrobić obciążenie 75g
- odstaw wszelkie soki, napoje, cukier do herbaty itp (do picia woda i herbata niesłodzona)
- odstaw słodycze, owoce ogranicz bardzo.
- nie jedz najlepiej pierogów, naleśników, pyz ziemniaczanych i innych mącznych potraw (makarony, kasza, ziemniaki, ryż w małych ilościach, za to mięso można jeść do woli, tylko uwaga na panierki i sosy z dodatkiem śmietany - tam jest cukier)
- nie jedz bialego pieczywa i bułek (wybierz jakies pełnoziarniste)
- jedz małe posiłki, a za to częsciej
kochana ja tez mam zylaki w prawej pachwinie..sa dosc duze i jest ich sporo(oprocz tego mam na nodze prawej w dwoch miejscach. lekarz mowil mi ze wlasnie w ciazy jestesmy na to narazone jak dziecko uciska zyly. ja dostalam tabletki detralex 3*1. lekarz mowi ze zobaczymy jak to bedzie po porodzie wygladac i wtedy zdecydujemy co z tym zrobic