reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

A ja dzisiaj miałam taką sytuację, powtarza się może z czwarty raz. Otóż śni mi się, że mam orgazm i faktycznie przebudzam się ze skurczem takim jakbym orgazm przechodziła. Zawsze mnie to niepokoi, a tak jak piszę to już nie pierwszy raz. I pojęcia nie mam czy to jakiś skurcz, który może maleństwu zaszkodzić czy jaki pierun:crazy:

Jeszcze mam takie pytanie co do tej skracającej się szyjki. W szpitalu powiedzieli mi, że zaczynają się martwić gdy ma mniej niż 2,4mm. Obawiam się, że na jutrzejszym USG ona będzie miała mniej niż ostatnio czyli przekroczy tą granicę.
Czy w 33tyg ciąży zakłada się jeszcze szwy? Ja się tego panicznie boję, bo to w narkozie robią. Normalnie jak nie urok to sraczka... Jak nie nadciśnienie to ta szyjka paskudna.

reklama
Madlein - nie wiem czy to jakis objaw czy co, ale tez mi sie to zdazylo dwa razy. z tym, ze jakos nie przyszlo do glowy mi sie zaniepokoic, po prostu uznalam, ze mialam fajny sen i mam orgazm i nawet sie ucieszylam, ze tak bez wysilku.

Ja już myślałam, że ze mną coś nie tak jest.
Stresuję się, bo od lipcowego pobytu w szpitalu dostałam zakaz współżycia, także orgazm kojarzę sobie z czymś co mogłoby mojemu dziecku zaszkodzić. Sama nie wiem...

wydaje mi sie, ze zakaz bardziej obejmuje sama penetracje niz orgazm. jak my mielismy zakaz na poczatku ciazy to lekarka nam mowila wlasnie, ze seks jak najbardziej tak, ale bez penetracji, no ale w trzecim trymestrze to neikoniecznie musi byc tak samo.

Madlein mi się szyjka skracała już w 22 tygodniu i nie założyli mi szwów tylko pessar - bez operacji u ginekologa w 3 sekundy bezbolesnie:-)

szwy są na ubezpieczenie bezpłatnie i trzeba iśc do szpitala pod narkoze a pessar ma takie samo działanie tylko jest bezboleśnnie bez narkozy bez szpitala ale kosztuje ok 170zł bo kasa go nie refunduje :szok:

nie wiem czy sie w tym tygodniu ciazy zakłada ale chyba juz nie i nie ma znaczenia czy szwy czy pessar - bo ściąga się oba w 37 tygodniu:-)

polecam leżenie - cały czas i nic się nie stanie , bo jak chodzimy to dzidzius naciska na szyjke i wtedy sie skraca ( oczywiscie mowie o mamusiach tych co mają słabą szyje tak jak ja ) a jak lezymy to nic sie nie dzieje,
ja mimo pessara miałam kilka akcji z bólem brzucha ale jak poleżalam to mi przechodziło i mimio ze mam pessar to musze wiecej leżeć, sama zauważyłam że jak sobie pofolguję i coś więcej pochodzę czy porobię to już mam pobolewania i wtedy wiem ze musze sie położyc:-)

Aniolek - sny w ciazy maja to do siebie, ze sa dziwaczne i nieprzewidywalne. ja moglabym na podstawie moich filmy sensacyjne krecic, wiec cokolwiek ci sie sni to nei ma obaw. nie wszystkie kobiety musza snic o dziecku czy porodzie, wyluzuj. cokolwiek snisz zapewne miescisz sie w normie.

Ja też zauważyłam, że wystarczy, że pójdę do sklepu i wieczorem już czuję lekkie kłucia. Wtedy się kładę i leżę z godzinkę i przechodzi zupełnie. Nigdy nie pomyślałabym, że zwykłe leżenie plackiem pomaga w takich sytuacjach. Byle do 36 tygodnia...

Aniolek mnie też nie śni się dziecko ani nic związane z ciążą czy porodem. W ogóle to mało mi się śni. Poza tym gdzieś czytałam, że każdej nocy wszyscy mają po kilka snów tylko rano o nich nie pamiętają, więc może śnisz o dziecku tylko o tym nie wiesz.

reklama
Aniolek nie martw się mnie moja kruszynka śniła się na początku ciąży, jak jeszcze nie wiedziałam kto w brzuszku siedzi, śniło mi się że coś było nie tak i lekarz mnie opierniczył co się denerwuję skoro mam zdrową dziewczynkę, o tego momentu cisza. Śnią mi się różne pierdoły najczęściej praca, ale dziecko już przestało. Dzisiaj na przykład śniła mi się moja mama i siostra oraz zmarły dziadek. To było coś dziwnego, bo on zmarł w zeszłym roku w grudniu, a w śnie wiedziałam, że go nie ma, ale próbował mnie obudzić. Dziwny sen to był. Co do seksu to też mi się śni:) a też mamy zakaz z powodu tej szyjki. I też udało mi się obudzić jak bym orgazm przeszła. Dziwne to jest, a najlepsze jest to, że zaraz sobie wyrzucam, że wyrodna jestem i dziecku takie rzeczy funduje, ale co zrobić jak na to się wpływu nie ma??:(

Do góry