reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy i rozterki mam wracających do pracy

Witaj, dołączaj dołączaj się. Ja tez karmię Adę cycem jeszcze i powiem Ci, że ta 1h za karmienie to błogosławieństwo, niby tylko godzina, ale jakby nie patrzeć dzięki temu jestem w domu jeszcze po jasności :-p

O tak ta godzina robi jednak różnicę:tak: Jak na razie pracuję blisko domu,więc nie muszę też tracić czasu na długie dojazdy. Chociaż i tak chciało by się jeszcze więcej przerw na karmienie ;-)

reklama
Witaj lolkak:-)
niestety u mnie weekendy ograniczają się tylko do wolnej soboty,ale za to w tyg pracuję godzinę mniej i nie karmie już:-D:-D

lolkak witaj :-)
u mnie dziś w miarę, chociaż był klient, który darl się po nas i musiałam 3 godziny z nim pertraktować, uspokajać go itd. Ale wolę "trudnego klienta" niż akcje z dwóch pierwszych dni :-D

Mitaginko podczytałam na kwietniówkach że już lepiej i w pracy i z teściową. Jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy napisałaś że teściowa zrobiła liste co dała i przypomniałam sobie że moja siostra i przyjaciółka prowadziły takie notesy z opiekunkami. Mama pisała co dać dziecku a opiekunka wpisywała co dała o której godzinie i np ile zjadła mała itp. Przyjaciółki opiekunka nawet pisała ilość kup i zmoczonych pieluch czy tam potem siku na nocnik :szok:. Powiem szczerze że to niezły system jest bo czasem się zastanawiałyśmy przy kolejnych pociechach ile się jedzenia dawało i wtedy dziewczyny przynoszą swoje archiwalne zeszyty i jest czarno na białym ze tyle i tyle w tym i wtym wieku. Miłego wekendu wszystkim życzę i spadam do moich chłopców bo dzisiaj mamy dzień wspólnego spania:-)

Mucha jaki system:szok: Ja to bym nie nadążyła za Majką z notesem :-D
wydaje ci się w końcu ile razy dziecko je albo śpi :-D. W sumie to ja byłam prekursorem tej metody u nas bo namiętnie zapisywałam godzinę karmienia i cycek z którego karmiłam, bo potem mi się potrafiło pomiszać

Jak tylko mialabym pisac o jedzeniu i spaniu to malo by tego bylo, bo Majka malo spi a z jedzeniem tez roznie bywa;-) jak czytalam posta to zrozumialam,ze mam wpisywac wszystkie aktywnosci dziecka.

Co do karmienia to ja tez w większości przypadkow nie pamietalam który cyc był ostatni, ale jakoś nie ma roznicy w rozmiarach a z lewej pije wiecej i czesciej ;-)

mucha ja do dzisiaj zapisuję, który cyc podaję ;-)
a co do pracy i teściowej... kurczę, wiem, że ona nie chce źle. Więcej- wiem, że chce dobrze. Moje negatywne uczucia wynikają z... zazdrości. Jestem zazdrosna, bo Martynka ma z babcią fajny kontakt i boję się, że będzie wolala ją niz mnie. Pewnie przez to doszukuję się tych wszystkich rzeczy, a przecież wiem, że ona też się stresuje i że jakoś radzić sobie musi, więc pewnie dlatego kombinuje ze smoczkiem...Aż mi głupio, że ona opiekuje się małą z dobrego serca, a ja narzekam :baffled:

Mitaginka na pewno dziecko nie będzie wolało jej od Ciebie:no: Martynka kocha Cię najbardziej na świecie i nikogo po za Tobą nie widzi :-)

My dziś prawie cały dzień na dworze spędziłyśmy:tak:Spacerki i zabawy non stop ;-)

Jestem na etapie wyboru fotelika. Który według was lepszy?
Maxi COsi Priori czy Cybex Isis?

Maja w Ogrodzie;-)

SDC11532.jpg

SDC11533.jpg

Ulubiony gryzak;-)

SDC11468.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Lolkak moim zdaniem Maxi cosi lepszy. My mamy priori z izofixem i już drugi szkrab jeździ i jest ok. Jedno co mnie denerwuje to jakość tapicerki. My mamy czarny i strasznie spłowiał a po wielokrotnym praniu (niestety choroba lokomocyjna na maxa) te klejone szwy puściły w niektórych miejscach:eek:. Ale bezpieczny jest

Do góry