reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

a Twoja córa sporo ulewa? bo mój na pepti i też ulewa, ale myślałam, że to normalne
kathe dzięki! mnie najbardziej martwi to, że byłam u neurologa i na drugiej wizycie powiedziała pani dr, że jest dużo lepiej i żebym się nie martwiła, bo rozwija się prawidłowo i nie mówiła nic, żeby przyjść kolejny raz, iść na jakąś rehabilitację czy coś. a dopytywałam się, żeby nie było...
a pare dni wcześniej pediatra skierowała nas na rehabilitację,którą zaczynamy po nowym roku :( boję się :(
mojemu też nie idzie ciągnięcie głowy przy tej próbie o której piszecie :(
a ta ciemieniucha i suche plamy to mi na alergię wygląda :(

reklama
cass, dawidowe ,natolin trzymam kciuki za wasze dzieciaczki,oby wszystko dobrze się skończyło!
kathhe bardzo Ci dziękuję,cieszę się że tu jesteś....nie czuje się osamotniona z tym napięciem mięśniowym.Oby na wizycie wszystko było dobrze,no i niech wreszcie zniknie ta ciemieniucha!
mamaNatki - Dla Twojej niuni też dużo zdrówka! :-)

Natolin nie bój sie rehabilitacji,to dla dobra dziecka.A jesli neurolog mówi,że tak w sumie to raczej ok to bedziecie mieli pewnie tą fajną metodę rehabilitacji.Zobaczysz będzie dobrze,musi być!!!

Ostatnia edycja:
natolin na pewno u was nie jest tak zle skoro neurolog nic nie zaniepokoilo, a pediatra pewnie wysyla po to zeby malemu pomoc lepiej sie rozwijac, nie dlatego ze jest to cos takiego starsznego, ma lekka asymetrie i zeby to wyrownac troszke pocwiczycie, bedzie dobrze, na pewno!

dorisday wzmozone napiecie miesniowe moze wynikac np z porazenia dzieciecego dlatego trzeba rehabilitowac, nikt nie zdiagnozuje porazenia do chyba z tego co kojarze- 2 lat wiec na zapas trzeba wprowadzic rehabilitacje i prowadzic obserwacje neurologiczna .

Wzmozone napiecie moze byc tez z innych przyczyn-tak jak u mojej corci i rehabilitowane po prostu znika ale nie rehabilitowane moze powodowac u dziecka to ze bedzie pozniej siadac, raczkowac, chodzic,gorzej sie rozwijac, moze powodowac przykurcze, krecze, w przyszlosci krzywy kregoslup, krzywe, koslawe nozki itd u nas Marysia wszystko robila "na ostatni gwizdek" , rehabilitacja intensywna do roku czasu a mniej intensywna jeszcze potem przez pol roku i jest sliczna, prosta, bardzo zywa dziewczynka:)

czarodziejka pamietaj ze nie jestes sama, jest mnustwo mam ktore przezywaja to samo co ty i czuja sie tak samo bezradnie!zobaczysz ze ten okres szybko minie i bedziecie juz tylko wspominac ten stres

Ostatnia edycja:
dziekuję kathhe za odpowiedź. Duzo się słyszy o tym wzmozonym napięciu , ale nie wiedzialam jaki to ma wpływ na rozwój dziecka.

A ja mam dzis zmartwienie. Rano zauważyłam u Dorianka ,ze ma jakis stan zapalny (taki czerwony bąbel) na palcu u stopy. Wyglada to jakby od wrastającego paznokcia i co teraz? Sprawdzilam tego pazurka i nie widzę ,zeby wrastał . Czy sa wogóle jakies masci na cos takiego ? Co tu robic?

dorisday ja dodam tylko do tego co napisała kathee,że u mojego synka wystąpiło to napiecie przez moje zatrucie ciążowe,a przede wszystkim nadciśnienie tętnicze,w wyniku czego syn urodził się niedotleniony.Ja najgorzej się boję,że napięcie może doprowadzić do porażenia mózgowego,a tego właśnie teraz nie zdiagnozują...Oby nieee

monimoni mnie to wygląda na alergię/uczulenie ale pewności wiadomo - nie mam,bo nie jestem lekarzem.

czarodziejka trzeba wierzyć,ze wszystko bedzie dobrze. To ,ze Twoj maluszek był niedotleniony , nie musi oznaczac najgorszego. trzymam kciuki ,zeby wszystko bylo ok. kathhe napisała o rehabilitacji i jej fantastycznych rezultatach więc warto. Kiedy takie wzmozone napiecie jest rozpoznawane? Czy jak do tej pory nic takiego nie stwierdzono , to czy moze sie to jeszcze pojawic?

monimoni - mnie tez to wyglada na zwykle uczulenie. wiem ,ze jak jest skaza bialkowa to chrostki sa na zgieciach łokci i kolanach oraz na uszkach.

a Twoja córa sporo ulewa? bo mój na pepti i też ulewa, ale myślałam, że to normalne
raz wiecej raz mniej, przewaznie po kazdym karmieniu, ale najgorsze jest to ze nawet jej sie chluśnie tym mlekiem :/
lekarka powiedziala ze uklad pokarmowy nie jest jeszcze dobrze wytworzony, czasem to moze trwac do pol roku...
mam dodawac do mleka Nutron czy jak to sie pisze a jak to nie pomoze to bedzie miala usg brzuszka

reklama
Do góry