reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
często wyczesywać, smarować olejkiem i zakładać na pół godziny czapeczkę i później wyczesywać, ale u mnie to jakoś na razie nie zeszło...

u nas też zaczeła się robić ciemieniucha, na początku myślałam że to tylko sucha skóra ale zaczeła się robić taka delikatna skorupka :/ musze dzisiaj przed kąpielą naoliwić i wyczesać, mam nadzieje że szybko przejdzie bo zaczyna to nie ładnie wyglądać!

a czy wasze dzieciaczki też mają katarek ? Patryk nie jest przeziębiony ani nic, a jak codziennie mu czyszcze nosek naso drillem i fridą to takie babole mu z nosa wyciągam że nie wiem gdzie mu się to mieści :(

moja krosty już od ponad tygodnia ma :dry: odstawiłam całkowicie nabiał i inne produkty "od krowy" a poprawy nie widać. Co wiecej czasami mam wrażenie, że ciągle nowe się pojawiają. Nawet pediatra nic nie zaradziła na razie poza dietą :shocked2:

u nas też zaczeła się robić ciemieniucha, na początku myślałam że to tylko sucha skóra ale zaczeła się robić taka delikatna skorupka :/ musze dzisiaj przed kąpielą naoliwić i wyczesać, mam nadzieje że szybko przejdzie bo zaczyna to nie ładnie wyglądać!

a czy wasze dzieciaczki też mają katarek ? Patryk nie jest przeziębiony ani nic, a jak codziennie mu czyszcze nosek naso drillem i fridą to takie babole mu z nosa wyciągam że nie wiem gdzie mu się to mieści :(

Nasz też ma katarek przeraźliwy. Lekarz go badał i nic nie stwierdził. Pewnie to od suchego powietrza. Psikam mu wodą morską i kładę ręcznik na kaloryfer ale nic to nie daje. Babole też wielkie wyciągam. Powietrze suche jest bardzo bo mi nawet balsamy do ciała nie pomagają i suchą skórę mam.

będę walczyć z tą ciemieniuchą
a co do kataru to moja tez ma, ale to sa tylko małe gile, po jednej w każdej dziurce. wyciagam je aspiratorem, psikam wodą morską naprzód, ale ona tego nie cierpi, wierci się jak niewiem :p
natolin, makuc moja tez ostatnio miała krosty, poźniej to sie suszyło, taka skorupa sie robiła i schodziło. smarowałam kremem oilatum.
na poczatku miała tego full, na pewno od tego ze jadlam nabial, pozniej przeszlam tylko na mm i nie pojawiły sie jej (odpukać!)

reklama
mój jest tylko na mleku dla alergików...
podawałam również herbatkę i mam nadzieję, że to to, bo inaczej nie wiem co będzie...

Do góry