reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Efa - u mnie tez często jak produkuje kupe albo się odgazowuje to się pręży, stęka, marudzi i płacze. Nie zawsze, ale często tak jest i dopiero jak wyprodukuje to co chciał to się uspokaja. Czasem to stękanie trwa ze 2 godziny... No ale cóż, trzeba to jakoś przeżyć :]

Dziulka nie załamuj mnie z tym że się powinno jeść jak w ciąży bo dziecko pamięta - ja byłam w ciąży na diecie cukrzycowej!!!
Ja odstawilam nabial i widze pewna poprawę po tym - maly rzadziej ma niestrawnosci, ale calkiem mu nie zniknęły. Niestety musze uwazac na to co jem :/ Dziulka - tylko Ci pozazdrościć że mała tak wszystko dobrze toleruje :)

reklama
Efa u nas to samo, pomaga podkruczanie nozek do brzuszka i masowanie po lewej stronie,
jutro wypytam sie pediatry o te wyginanie w luk, jak dla mnie za bardzo sie prezy, mam nadzieje, ze to tylko nadgorliwosc z mojej strony, ale wole dmuchac na zimne

hihih jak zmieniam pieluszke i podkurcze malej nozki do brzuszka to potem nie nadazam lapac "nawalnicy" jak pocisnie:))) ostatnio z mezem zesmy nie mogli ze smiechu bo mala tak pocisla siku ze siknela na nas i na sciane i posiusiala przewijak- trza bylo wszystko zmieniac:))) potem zrobila sliczna kupke -wprost na reke meza:))) nieraz takie przeboje mamy ze szok:))

Mi położna dziś też mówiła, żeby nie kłaść tylko na bokach ze względu na bioderka. Powiedziała też, żeby na pampersa zakładać jeszcze tetrówkę tak zapobiegawczo aż do tego usg bioderek w 6 tyg.

Siusiaka zakrywałam synowi za każdym razem takimi kwadratowymi płatkami.

Mi położna dziś też mówiła, żeby nie kłaść tylko na bokach ze względu na bioderka. Powiedziała też, żeby na pampersa zakładać jeszcze tetrówkę tak zapobiegawczo aż do tego usg bioderek w 6 tyg.

Siusiaka zakrywałam synowi za każdym razem takimi kwadratowymi płatkami.
tak tak pieluszke tetrowo zapobiegawczo nabioderka, choc to dosc meczace bo co siku to zaraz trzeba zmieniac to warto, no i najwazniejsze umiejetne noszenie dziecka

reklama
Do góry