reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Ja w nocy,kładę synka raz na jednym raz na drugim boczku.Na dniu we wszystkich pozycjach,a na brzuszku kładziemy się w czasie zabawy i masażu .W nocy wtedy kiedy ja też śpię bałabym się położyć małego na pleckach..

Moje dziecko właśnie ssie cyca,ja pisze jedną ręką i tak sobie go obserwuje.Właśnie w tej chwili zaczął się prężyć,odginać główkę do tyłu,prostować nóżki.Zrobił się przy tym czerwony i słyszę jak idą gazy.Może jednak powinnam odstawić nabiał
(około pół szklanki mleka i jedno małe danio dziennie jem)Może to jednak dlatego a nie jakieś problemy neurologiczne...Jeju już sama nie wiem co myśleć martwię się...Mój mąż upiera się się ze wszystko jest normalne.Kiedy najlepej,tzn w którym tyg życia wybrać się na prześwietlenie głowy czy do tej poradni rechab.???

Ostatnia edycja:
reklama
co do jedzenia -w szpitalu mi mowili-jesc wszystko, pic duzo wody, zero alkoholu lub minimum. jem wszystko-nabial, wedliny, lososia wedzonego, kalafiory, po prostu wsjo- mala ma zero kolek, zaparc, wzdec itp. ze pierdzi- to normalka, a kupki miodowe z granulkami tzn ze trawi nasze mleko a jak grudki to ze sztuczne tez przyswoila :)) w szpitalu podali mi kuskusa ostre jak cholera i jakby nie bylo rozdymajace- nic po nim malej nie bylo:p sery plesniowe wcinam bo we FR nie sposob ich nie jesc.kazali mi jesc to co chce. jedynie nie palic (nie pale) a lampka czerwonegon wina mozliwa tuz po karmieniu-tak zeby do nastepnego karmienia "zeszlo":))) gdzies czytalam na polskiej stronie ze bron boze smazonego panierowanego, itp a ja wcinam schabowe, mielone, smazone - malej nic!:))))))) po gotowanym miesie rzygalm na sam zapach bleeeeeeee -nie da rady przejsc przez gardlo:pp mowili mi tez ze dzieci pamietaja smaki tego co jadlysmy w ciazy i jak nagle zarzucimy diete i ograniczamy zarelko pewne to dziecko to zle zniesie i dlatego kazali mi jesc tak jak pzed i w czasie ciazy:)))

moja czkawki miala czesto w brzuchu i ma nieraz po jedzeniu, przy kapieli, przewijaniu:)))))))jedynie jak widze ze porzadnie ma czkawice to robie mala porcje butli i daje jej sie napic i przechodzi od razu:))

reklama
Do góry