reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

No dziewczyny, my wczoraj mieliśmy pierwszą kolkę. Przeżyliśmy :-) ale ryczałam razem z małym.
Poratowaliśmy się Espumisanem i herbatką Plantexu. W zanadrzu mieliśmy jeszcze czopki glicerynowe, ale obyło się na szczęście.

reklama
No dziewczyny, my wczoraj mieliśmy pierwszą kolkę. Przeżyliśmy :-) ale ryczałam razem z małym.
Poratowaliśmy się Espumisanem i herbatką Plantexu. W zanadrzu mieliśmy jeszcze czopki glicerynowe, ale obyło się na szczęście.

polecam suszarke- z odleglosci na brzuszek, a szum dodatkowo uspokaja

Tylko z tą suszarką trzeba uważać (a raczej z częstotliwością jej używania). Moi znajomi tak Małego do dźwięku suszarki przyzwyczaili, że potem przez 2 mies. bez niego zasnąć nie chciał (+ budził się zaraz jak ją tylko wyłączali). I żadne nagrania suszarki i ich odtwarzanie nie pomagały. Dźwięk musiał lecieć "na żywo" i już.

dzieki kathhe za wyjasnienie. No wlasnie moj maluch tez sie mocno prezy i jak go na brzuchu trzymam to glowe bardzo wysoko podnosi i odgina. Bede obserwowac, wizyte profilaktyczna u neurologa mam umowiona na poczatku listopada wiec obejrzy go. U mnie to jeszcze to spinanie sie i prezenie na lezaco moze byc od bolow brzuszka, bo maly tak czesto robi jak nie moze kupki wyprodukowac albo gazow i przestaje jak mu sie to uda wreszcie. Mam nadzieje ze to od tego a nie od napiecia miesni,ale powiem i tym prezeniu neurologowi.

Efa - tak to zupełnie normalne. Mój syn tak mial - pediatra mi powiedziała że po prostu nei umie skoordynowac tej ciężkiej pracy jaką jest zrobienie kupy i sprawia mu to dyskomfort i sie meczy.. jak sie nauczy to przejdzie. u nas po ok 2mscach było już ok (ale Pitorus urodził sie 6 tyg przed terminem wiec jemu nauka zajeła dłuzej niz przecietnemu noworodkowi).

reklama
Do góry