reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

U nas w szpitalu jak byliśmy stwierdzono kolkę, a płaczu nke było, w życiu bym się nie domyśliła. Podobno objawem jest ciągłe parcie na cycek i wypluwanie go.

no popatrz to może ja trafiłam na taką "mądrą" lekarkę,ehhh :wściekła/y:

mała_mi to nie wesoło u Was,ale może nie wyjdzie znowu ten gronkowiec.Bądź dobrej myśli,a jeśli jednak szpital to dla dobra dziecka,chociaż mnie osobiście przeraża wizja szpitala z takim maleństwem.

Ostatnia edycja:
reklama
a ja chciałam was mamusie prosić o pomoc' poszukujemy dobrego neonatologa lub pediatry z dolnośląskiego lub opolskiego który jeździ na wizyty domowe. bardzo proszę o pomoc

A dokładnie ska ma być ten lekarz? Bo z Opola do Wrocławia na przykład zaden lekarz Ci na wizyte domową się nie pofatyguje...

Mała Mi - OBY WYNIK SIĘ NIE POTWIERDZIŁ! Po tym co widziałam w szpitalu pediatrycznym, po tym co się mi dziecko nacierpiało, i to tylko przez te parę godzin, to NIKOMU nie życzę pobytu na oddziale...

U Franka po zmianie leku na kolkę(z Lefaxu na esputicon) jest niewielka poprawa. Poza tym położna potwierdziła,że jeśli nie ma kupy przez 2 dni,to jeszcze nie tragedia. Wczoraj daliśmy czopa na kupkę i zadziałał dopiero po 3 godzinach. I tu położna też powiedziała,że gdyby Franek miał problem z kupą,to czopek powinien zadziałać prawie natychmiast. Rzeczywiście,nawet w ulotce jest napisane,że powinien zadziałać po15do 60 minut.

Chya też poproszę pediatrę o debridat....

Co do ciemieniuchy, to mieliśmy. Posmarowałam Frankowi grubą warstwą oliwki, i ściągnęłam tetrą złuszczającą się skórę. Tak robiłam przez kilka dni,aż zauważyłam brak złuszczania.

Dobranocka najlepiej by było gdyby to był lekarz z okolic Opola. Chodzi o zbadanie noworodka po porodzie domowym... jak dotąd jedynym lekarzem który w ogole chciła się zgodzić był pani neonatolog z Oleśnicy ale ostatecznie stwierdziła że za daleko... :(

Co do ciemieniuchy, to mieliśmy. Posmarowałam Frankowi grubą warstwą oliwki, i ściągnęłam tetrą złuszczającą się skórę. Tak robiłam przez kilka dni,aż zauważyłam brak złuszczania.

Będę musiała spróbować bo szczotką do włosów nic nie ściągnęłam, chociaż i tak dzisiaj jest mniej skórki niż wczoraj dzięki oliwce.

mala mi oby wynik sie nie powtorzyl, trzymam kciuki, moze to jakas pomylka byla..oby

dziewczyny mam pyt jak podawac ten sab simpleks? 15 kropli po kazdym karmieniu? nie po Polsku tam jest:p a pewnie juz go stosowalyscie

Bobotic podaję doraźnie, więc raz przed a raz po posiłku i bąki idą aż miło :-) nie wiem jak jest z innymi lekami...
A któraś tu pisała o syropie dla chorej matki karmiącej - przypomnicie mi jak się nazywał? Chyba go BAAARDZO potrzebuję :-(

reklama
Do góry