reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Mój lubi ten infacol :) cmoka żeby mu tylko nic z buzi nie wyleciało :)
A u mnie tylko jedna apteka dyżurna i akurat nie było tego boboticu. Jutro wyruszam na łowy do innych aptek.
Ciemieniuchy nie mamy. Ale włoski nam się wycierają strasznie już główka na górze łysiunia a jak leży w łóżeczku dużo główka kręci to na prześcieradle dużo włosków zostaje.

Ostatnia edycja:
reklama
POTRZEBUJĘ DIAGNOZY:)))
zauważyłam że niuńka wkurza się strasznie jak bulgocze i jeździ jej w brzuszku (jak ją karmię to wyraźnie słyszę) i właśnie wtedy te płacze i cyrki się dzieją - czy to są gazy????????????????????????

A ja myślę,że jednak gazy.Mój Krzyś często nagle zaczyna kopać nóżkami,szarpie sutek aż w końcu wypuszcza z placzem.Przeważnie wystarcza podniesienie na chwilę,odbeknięcie-zwykle w tej sytuacji nie jedno.NO ale jeśli po przyłożeniu do piersi nadal jest niespokojny no to może już ból brzuszka i z jedzenia nici.Dziecko chce jeśc ale ie może bo go boli więc glodne więc tym bardziej się denerwuje.Wtedy pomaga nam pozycja brzuszek do przedramienia i spacerki po domu.

Krzyś tak dziś właśnie ma poje 5 min i taki bulgot w brzuszku jakby mu się gotowało:szok: i płacz. Nawet jak mu się odbije (niejednokrotnie) to już nie che jeść. Ale ładnie dziś śpi więc chyba nie jest bardzo głodny i jednak coś tam zjada.

A kto wie kiedy to się skończy????

kolki to właśnie problem z oddawanie gazów,jelita słabo pracują. tak przynajmniej mi sie wydaje.

No tak wszystko się zgadza,ale jak pomaga beknięcie lub puszczenie bączka czyli uwolnienie gazów i jest spokój i cisza to nie jest wtedy kolka.Jeśli jednak uwolnienie gazów nie przynosi ulgi i dziecko nadal płacze no to już kolka.(tak mi się wydaje,ale na 100 % nie wiem)Mój czasem się tak denerwuje i płacze i jak beknie lub zrobi kupke to jest wszystko dobrze.Pare razy się zdarzyło,że nie pomogło i wtedy to już było nie wesoło przez kilka godzin.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry