reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
PO GRIPE WATER U NAS MASAKRA!!! NIGDY WIĘCEJ!!!
zastanawiam się czy przy nastęnym karmieniu nie dać sab simplex... może zniweluje działanie tego kopru???

ja daje bio gaje i delicol i szalu nie ma :-) kolki i tak sa moze nie jakies masakryczne i nei codzien ale sa, zreszta moj dziec wyje ciagle. wiec jzu kolki nas nie ruszaja nawet ;p
a co do debridatu ja bylam zadowolona, zalatwil temat ze zbyt mocnym i duzym ulewaniem i cofaniem pokarmu. teraz nam sie rzadko to zdarza, ok miesiaca bralismy debridat i espticon. sabsimplex za to do bani, mam flaszeczke pelna prawie, ale efektu nie blyo wcale po kilkakrotnym uzyciu

POTRZEBUJĘ DIAGNOZY:)))
zauważyłam że niuńka wkurza się strasznie jak bulgocze i jeździ jej w brzuszku (jak ją karmię to wyraźnie słyszę) i właśnie wtedy te płacze i cyrki się dzieją - czy to są gazy????????????????????????

u mnie tez tak jest i sa to na pewno te gazy, musze go wtedy odbeknac , zauwarzylam ze dzieje sie tak kiedy le zlapie piers i cmoka czyli za plytko zlapal i zasysa powietrze z mlekiem

sugar no musze poprosic o recepte na debridat i wyprobuje

Ale to są przecież typowe objawy kolki...
A co Wy na opisywany przeze mnie Debridat?

No wiem,tak są opisywane kolki,ale mnie się kojarzy że jak dziecko ma kolkę to płacze bardzo i długo i nie da się go uspokoić bo nic nie pomaga,a u nas zwykle wystarczy zmiana pozycji,odbekniecie czy właśnie kupka,a przy kolce-nawet to nie pomaga podobno.No nie wiem,może ja mam straszne wyobrażenie o tej kolce.Moja Pani Doktor po opisaniu tych objawów u Krzysia,stwierdziła że to jeszcze nie są kolki...już nie wiem kogo się słuchać.No chyba że ma mini kolki :-) Nam pomaga Espumisan i herbatka Plantex na wzdęcia i kolki.
O Debridacie czytałam w necie i inne mamy bardzo go chwalą,u nas też lekarka powiedziała że gdyby się zaczęły kolki to przepisze Debridat na recepte.

Dzwoniłam dzisiaj do pani pediatry i powiedziała mi żeby powtórzyć wynik tego posiewu moczu. I jeśli wyjdzie ponownie gronkowiec to trzeba zgłosić się do pani nefrolog, która sprawuje nad nami opiekę i prawdopodobnie będzie trzeba podać dziecku antybiotyk a to wiąże się z pobytem w szpitalu jego i mnie, bo takiemu dziecku nie podaje się antybiotyku w domu.

reklama
małami88 wasza pani pediatra ma rację jeśli wyjdą bakterie w moczu u takiego malucha to nikt nie przepisze mu antybiotyku w zawiesinie. Zwykle takie maluchy kieruje się do szpitala i podaje antybiotyk celowany dożylnie.

a ja chciałam was mamusie prosić o pomoc' poszukujemy dobrego neonatologa lub pediatry z dolnośląskiego lub opolskiego który jeździ na wizyty domowe. bardzo proszę o pomoc

Do góry