reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
Hm, u nas stale po 6-7 kupek na dobę. Na okrągło kupole... Ale jem doslownie wszystko, ostre, słone, słodkie, ciężkostrawne, dużo nabiału. Tylko bez warzyw strączkowych i kapusty. I nie piję gazowanych.

Kurcze a Lenka jest tylko na moim mleku i robi kupki co 2,3 dni :(
Nie jest źle moja pierwsza córka robiła raz na tydzień i tez była na cycu,jeśli przy tym nie ma wzdęć i żadnych brzuszkowych dolegliwości to się nie martw ,pokarm mamy jest przyswajalny w 100% jeśli ma kolki lub wzdęcia to wówczas zacznij działać

nice-girl nie umiem pomóc, sama mam podobne dylematy,ale ja np musiałam odstawić nutramigen, bo po nim mały miał krew w kupce

o metodach na zaparcia bym mogla ksiazke napisac bo moj WOjtek mial mega problem z tym........
u nas byly wszystkie krople infacole sab simpolexy, biogaje, delicole, esupticony....... teraz daje tylko biogaje i delicol. i widze ze jest jakas poprawa.
a co do kupek niby mowia lekarze ze od pepti zaparc nie ma a widze, ze nie tylko ja zaobserwowalam, ze jednak.
Wojtkowi pomogl powrot do piersi..... tym mamom ktore zupelnie nie stracily laktacji polecam sprobowac chociaz na jedno dwa karmienia do piersi u nas moj pokarm pomagal. 3 dni na samej piersi i kupka byla a wczesniej to 2 tyg na czopkach maly jechal jak pil pepti.....
polecam w diecie mamy jablka pieczone z gruszka i duzo wody nawet 2 flachy.... ja pilam te herbatki na trawienie bo moj maly butli nie chce, do tego jadlam otrebow sporo i szklanka wody przegotowanej na czczo. 3 dni i mamy efekt, 1, 2 kupki na dzien dwa. bez placzu. teraz tylko mamy od ok 18 do 20 koleczke, ale da sie przezyc.
a na uregulowanie ulewan i wymiotow polecam ten debridat u nas pomogl. esupticon w zasadzie tez na bączki

powtorze pytanie, jak mam rozpoznac, ze sapka to nie sapka a katar???

a co do kupek to u nas 6/7 dziennie, rzadkich, w nocy troszke sluzu jest, ale, ze innych objaowo nie ma to nic nie robimy

reklama
musiałam odstawić nutramigen, bo po nim mały miał krew w kupce

o kurcze, to ja muszę zaobserwować u małego czy nie ma krwi. A dziś mu dałam właśnie 1 porcje mojego mleka rano i walnął mega kupę. Nie wiem czy to działanie mojego mleka czy zbieg okoliczności, ale najważniejsze ze zrobił wreszcie - Zieloną jak kiwi a jeśli chodzi o zapach to nie ma takich słów żeby go opisać... Zerknęłam tylko pobieżnie na nią,bo bym się chyba pohaftowała jakbym miała się dokładniej przyjrzeć...

Do góry