reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

My na pupę używamy linomagu maści zielonej i jest po prostu rewelacyjny. Dodatkowo mamy takie fajne lekarstwo zrobione w aptece i pupcia jest super. Po wyjściu ze szpitala Łukasz miał okropną pupę, szczególnie jak przez pierwsze dwie doby był na noworodkach ciągle bo ja jeszcze nie potrafiłam się nim tak zająć po CC. Mówiono mi że ta pupa odparzona to po antybiotyku też bo mały dostawał.
Stosowaliśmy sudokrem wtedy,bo tak nam kazano w szpitalu ( zresztą ta firma była chyba ich sponsorem bo były plakaty i pielęgniarki do pup tego używały) no i po tym było jeszcze gorzej, nic nie pomogło. Tak więc linomag rządzi, używam go przy zmianie pieluszki każdej a raz dziennie szczególnie po kupie smaruje tyłeczek tym lekarstwem żółtym z apteki.

Eh nikt mi nic nie odpisał na tego nieszczęsnego gronkowca małego eh :-(. Czuję się źle z tym wszystkim, nie chce żeby mały dostawał juz drugi antybiotyk w ciągu życia, przecież on jest taki malutki:-(.

reklama
ja ci pisalam:) jesli maly nie jest chory to chyba nie ma co dfawac antybiotyku. mi lekarz nic nie mowil....a wyszlo u malego na 100 ze ma gronkowcA? bo moj ma zapewne bo ja mam, ale wg lekarza to moze byc normalna flora baktryjna. sama nie wiem na ile to prawda. ja co prawda mam gronkowca ale chorowita bylam bardzo w dziecinstwie

Mała Mi ja też coś Ci odpisywałam...

Nie czytałam Waszych postów o wysypkach, bo mnie nie dotyczyło... do dziś. Buzia czysta. Na klatce piersiowej punktowe zaczerwienienia i krosteczki, drobniutkie... jakby potówki. Tak samo, tylko nieco większe na karczku, głównie w fałdkach, aż nachodzi na włoski.
Co to może byc?

Rzeczywiście dziewczyny pisałyście na temat gronkowca, ja mam albo sklerozę albo jestem nieźle zakręcona:-). Przepraszam.
Powiedźcie mi dlaczego takie rożne świństwa, nieprzyjemności łapią nasze dzieciaczki? One przecież są takie malutkie, bezbronne...

Sugar a może to jednak potówki? Szczególnie że właśnie występują u Was na karczku, to może z przegrzania? U nas kiedyś też były i położna powiedziała że to są potówki. Trudno oceniać jak tego się nie widzi na własne oczy.

Ja stosuję infacol ale położna mówiła że on ma 2x mniejsze stężenie niż sab simplex. A ten bobotic jak ma bo jest duzo tańszy. U mnie infacol 22 zł.

reklama
My dajemy małemu Infacol. Baardzo mu nie smakuje :D Krzywi się strasznie. Nie wiem już sama czy pomaga. Wydawało mi się że tak ale dzisiaj znowu problemy są. Wcześniej dawaliśmy Espumisan ale nie pomagał. Ile czasu można w ogóle takie rzeczy dzieciaczkowi podawać? Na infacolu piszą że 7 dni. Chyba trzeba będzie wypróbować ten Bobotic.

Dziewczynki czy wasze maluchy mają ciemieniuchę? U nas chyba dzisiaj się zaczęła :/ Co z tym robić?

Do góry