reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

bylam u pediatry(polecanego we Wroclawiu) i stwierdzil, ze to nie alergia-a tradzik niemowlecy!
mala jest spokojna, a przy alergii by nie byla. kupki przy karmieniu naturalnym moga byc rozne, a obraz zmian nie odpowiada alergii tylko tradzikowi. Mam zaczac jesc normalnie:) troszke nie dowierzam, na ale w koncu musze ufac lekarzowi.
Bede mala obserwowac, najwyzej wybiore sie jeszcze do kogos innego po druga opinie.
mala ladnie przybiera-w ciagu 10 dni 370g:))

Moriam, a czy mozesz mi na priva wysłać namiary na tego polecanego lekarza? Napisz ile bierze za wizytę i gdzie przyjmuje, proooooszę! Wczoraj BARDZO mi brakowało takich informacji...

reklama
Dziewczyny ratunku moja mała Ala ma kolkę ;( nie jest to jakaś taka mega ale codziennie boli ją brzuszek płacze i się napina zazwyczaj łapie ją wieczorem ale od wczoraj również w dzień :( nie jem nic takiego co mogłoby jej zaszkodzić już sama nie wiem co robić wszystkie dostępne środki są od 28 dnia życia i tak zaryzykowałam z espumisanem ale efekt żaden,jak jej pomóc biedulce?:-(

szuszarka, cieple powietrze na brzuszek z daleka i masuj cala reke zgodnie ze wsakzowkami zegara, mozesz wyprobowac tez Uspokajacze niemowlaków - sharaque - Chomikuj.pl odglos nagrnaje suszarki z biciem serca u nas dziala
ale wczesniej normalna zwykla, jak sie uspokoi to dopiero z koma
i nie panikuj, nie denerwuj sie, moze to straszne, ale dziecko musi przez to przejsc, za jakis czas bedzie lepiej

moriam, herbatka ma koper wlsoki a on czesto uczula, moze sprobuj na kilka dni odstawic
a my wlasnie pozegnamy sie z kosmetykami nivea do pupy, bo malemu krostki sie pojawili, jak smaruje linomagiem lub alantem gladziutko czysciutko jak tylko nivea czerwone wypryski,
i maly tez ma tradzik malutki i krostki, podobno jest to naturlane hormonalne, wiec wczoraj mialam test z czekolada, normalnie taka mialam na nia ochote, ze hej

u nas krostki pojawiały sie na dupce po sudocremie,ciągle nawracały.Teraz przeszłam na bephanten,tylko drogi jest i zastanawiam się nad linomagiem.Dobry jest?

Asiorek82 - suszarka,dźwięk okapu,noszenie na przedramieniu brzuszkiem przyklejonym do twojej ręki,noszenie tak jak do bekania i klepanie po pupce,okład z ciepłej,uprasowanej pieluszki na brzuszek,kładzenie na brzuszku i masowanie plecków,w przeciwnym kierunku jak wskazówki zegara,też polecam strone chomikuj.pl - ściągnęlam z niej szum suszarki z biciem serca, możesz też rozebrane dziecko położyć na Twojej gołej klatce piersiowej i niuniać,bujać(oczywiście pod ciepłym,miękkim kocykiem)-tak jakbyś siedziała w fotelu bujanym.NIe mów do dziecka tonem bolejącym-czyli "ojeju moje biedactwo..tak Cię boli."tylko tonem spokojnym,czułym,delikatnym i opanuj swoje emocje-dzieci są jak barometry uczuć..wszystko wyczują.

Sorki,że 2 posty obok siebie zamiast wszystko w jednym :-/

Ostatnia edycja:
Czarodziejka, linomag jest dobry, tłusty i świetnie się rozprowadza. Ja mam zielony. Ale i tak używam Nivea SOS. Linomag był przez tydzień, jak nie dostałam w sklepie Nivei. Tubka wystarczyła na około tydzień (dla porównania Nivea - 3 tygodnie).

co do kolki to polecam sab simplex, niestety dostepny tylko w necie, czekamy juz tydzien na dostawe, wrrrr
suszarka dobra jest ale ile mozna ja trzymac:p wiec tez sciagne sobie z chomika te dzwieki i zobaczymy:)

co do odparzen to bepanthen nie ma rownych, po sudokremie bylo jeszcze gorzej, linomag w sumie raczej sie tez nie sprawdzil, a malo jest go bardzo

Czarodziejka zdecydowanie polecam linomag zielony, ale nie do codziennej pielegnacji, a jak cos sie zaczyna dziac. Bepanthen uważam ostro przereklamowany, sudocream się maże... Jak sie nie używa chusteczek nawilżających a wody to wtedy linomag powinno sie uzywac na codzien. Ja czasami smaruje nin sutki, ze względu na lanolinę, którą zawiera.

Nam w szpitalu na kolki polecili Debridat, musi byc OK, skoro sami stosują, nam pomogl, wydawany na receptę.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja używam Linomag zielony i jest super moim zdaniem. Ja dopiero wczoraj skonczylam pierwsza tubkę od porodu. Jest tani - ok.7zł. Na poczatku smarowalam przy kazdym przebieraniu, od jakiegos cZasu smaruje raz dziennie (wieczorem po kapieli). Mały ma na pupie skórkę jak atłasik, zero odparzeń i nawet zaczerwienienia nigdy nie miał żadnego.

Do góry