reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

to co piszecie kojarzy mi sie z egzema dziecinna u synka szwagierki, dlugo musiala jakies masci dawac na jego nozki pod kolanami:/

reklama
Dziewczyny, u nas nowe odkrycie, wyrzuciłam z diety jasne pieczywo, przeszliśmy na żytnie i razowe i co? Brzuszek przestał boleć i skończyuły się prężenia :-) podziałało po 3 dniach od zmiany pieczywka.

A my ciągle mamy śluzowe kupki, trochę lepsze i kolor żółtawszy, ale nadal jest śluzik... dalej nie wiem co i jak, mam nadzieję, że w poniedziałek mi coś poradzą. Te kupki są kwaśne i Artkowi się tyłek zaczerwienia :-(
Może ma ktoś pomysł co to może byc?

u nas tez, bede robila posiew kalu na pasozyty, tylko tylek u nas ok. zaczerwienial sie po masci z cynkiem jak wrocilam do linomagu to slizniutki piekniutki i nie jest juz czerwony
jablek juz nie jem, mleko i jaja odstawione, normalnie glodna chodze

cass jak te krostki wygladaly? u nas sa takie pubkciki jedne przy drugim w oklicy uszu i oczu, takie jak by ktos igeilka ponakowal?

Dziewczyny, u nas nowe odkrycie, wyrzuciłam z diety jasne pieczywo, przeszliśmy na żytnie i razowe i co? Brzuszek przestał boleć i skończyły się prężenia :-) podziałało po 3 dniach od zmiany pieczywka.
to dlatego że w białym pieczywie jest dużo glutenu. Ja tez jadam tylko ciemne.
A mój szkrabik ma mega trądzik na czole i główce. Strasznie się to rozłazi zaraz mu na buźkę zejdzie, dziś kąpiemy się w nadmanganianie może pomoże choć troszkę.

Ja od wczoraj zaczęłam jeść ciemne pieczywo. Zobaczymy czy pomoże.
Na razie jest źle. Mały pręży się strasznie. Podczas snu marudzi i postękuje, budzi się z krzykiem. Strasznie mi go szkoda. Najgorsze że robi kupki i to całkiem spore w strasznych męczarniach i nie przynoszą one ulgi bo po zrobieniu na nowo się pręży i popłakuje :( Nie wiem jak mu pomóc. Masuję brzuszek, daję espumisan, pracujemy nóżkami. Ale czemu te kupki nie przynoszą mu ulgi?? Czy wasze maluchy też tak mają?

moj tam wcale ostatnio nie robi kupy..... juz nie wiem co zrobic. teraz ma karmienie mieszane butla i cyc. nie wiem co zrobic, zeby sam sie zalatwil........ nie moze jechac na czopkach przeciez na okraglo.

strip mój syn jak przeszliśmy na karmienie mieszane to na początku nie zrobił na kupy prawie przez 3 dni. Ciągle tylko moczył pieluszki ale bez większej niespodzianki.
A teraz robi 2-3 kupy na dzień.

reklama
strip raz moja 2.5 doby nie robila kupy tylko pierdziuszki szly i siku, poszlam sie dowiedziec co i jak -jak nie ma kolek,humor ok,bzuszek nietwardy, nie placze to wszystko ok to nie ma powodu do paniki, no i rzeczywiscie tak tydzien bylo ze robila kupke raz na dwa dni a potem normalnie -raz-dwa dziennie.

Do góry