reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Sugar, z czasem będzie coraz mniej płakał przy kupkach. Mój już w ogóle nie płacze, za to czasami jak mu w jelitach jeździ, to jeszcze płacze :/. Wszystko do czasu: układ pokarmowy musi dojrzeć.

a ile tak bedzie ten uklad dojrzewal:-) bo ja w nocy spie po 2 godziny bo maly tak wyje:baffled:

reklama
Hej dziewczyny mam straszny problem z moją córeczką (ma prawie 4 tyg.) bo ona w ogóle nie śpi w dzień. Zdarza jej się nie spać przez 12 godz. Robi sobie tylko krótkie drzemki 5 min. Jest najedzona, przewinięta, wyściskana i wycałowana przeze mnie i nadal nie śpi. W nocy też bywa różnie czasem budzi się 3 razy, czasem 5 ale potrafi też co pół godz. płakać. Pediatra powiedziała, że może to kolki ale od 2 dni daje jej Debridat i nic nie pomogło dalej nie śpi. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? Ja jestem już wrakiem człowieka wiecznie niedospana, nie mam nawet czasu ubrać się a co tu mówić o jakimś obiedzie albo posprzątaniu w domu. W biegu myje tylko butelki i ściągam mleczko.
Poradźcie coś bo martwie się o moje Maleństwo :(

a na spcaerze tez nie spi?
dzieci moga wlasnie spac po pare minut i nam sie wydaje ze 12 godzin nie spia a calkiemsporo to wychodzi w sumie, probowalas ja w innym miejscu polozyc spac, lub zostawic tak sobie na chwilke, moj maly czasem tez sie czesto budzi, ale jak widzi, ze nikt sie nim nie zajmuje to chwile pokwili i zaraz znowu spi

kruszynka, poproś pediatrę o receptę na Viburcol, to są takie czopki homeopatyczne, działają uspokajająco. Co do Debridatu, u nas zaczął działać po ok tygodniu.

Nasza Maja dzisiaj ma okropną wysypkę na buzi... wczoraj podałam jej po raz pierwszy 2 kropelki witaminek cebionmulti i właśnie poszperałam w necie że częto ten preparat uczula. Myślę że to to, bo w diecie nic nie zmieniałam...
Może u Waszych maluszków te alergie to też wina witaminek które podajecie...

Kruszynka - to nie zazdroszczę Ci. U mnie maluch całkiem sporo śpi w dzień. Zawsze zasypia na ok 1h między karmieniami. Czasem na dłużej. A czasem wcale nie śpi przez np 6h i wtedy marudzi i się preży i wiem że to przez dolegliwości brzuszkowe. Wtedy jak już mam dość to pakuję go w wózek i na spacer i id razu dziecko zasypia. Spróbuj - może to pomoże. A w domu na uspokojenie może puszczaj mu bicie serca czy coś. Mozna na youtubie znaleźć dużo tego typu rzeczy. U mnie też maluch ładnie zasypia po kąpieli. Mamy już taki rytuał wieczorem około 20 - kąpiel, masażyk z oliwką, włożenie świeżego ubranka, karmienie i maluch potym szybko odlatuje :) Raz mi się nie chciało go kąpać to do 23 potem się męczyłam żeby go uśpić... Na początku nie bardzo mu się te kąpiele podobały, a masażyk tylko nóżek mu się podobał,ale za każdym razem jest coraz bardziej z tego zadowolony. Ostatnio to już jak go wyciągam z wanienki to syrenę załącza i dopiero przy masażyku się uspokaja.

reklama
hmmm, moja ma jeszcze te "bolesne kupki"...więc to przynajmniej nie do końca wina ewentualnego niedojadania. chociaż ja karmiąc przez kapturek widzę po karmieniu że jeszcze w tej "wypustce" mleczko zostało - czyli leci do końca ssania które godzinę potrafi trwać, z przerwami na odsapnięcie oczywiście;D czytałam masę opinię że po sabie te bolesne kupki przeszły, prędzej lub później... raczej prędzej niech przejdą;D

Do góry