reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
U nas tez jest troszkę popłakiwanie i prężenie przy kupce ale nie jest to strasznie uciążliwe przez dwa ostatnie dni męczyło ją z godzinke ,na kolke to raczej nie wygląda przy pierwszej się zdarzało więc te płaczki są bez porównania:szok: podejrzewam że poprostu jelitka się uczą :tak: poczytałam cały wątek i z Waszych wpisów duuzo się nauczyłam :-) mam tylko pytanie Espumisan w sumie sie podaje od 1mca życia a któras z dziewczyn tu pisała że podaje krople na kg chyba młodszemu dzidziowi więc można podać czy nie?? i jeszcze od którego tyg. ta witamine KiD ?? bo w szpitalu taka zakręcona byłam że nie pamiętam jak lek. mówiła

Wy podajecie te wszystkie krople np Sab simplex bo wasze maluchy mają kolki czy z innego powodu? Jak się to u Was objawia?

Ja od wczoraj podaje Espumisan.Mały nie ma kolek,ale bolesne kupki i wzdęcia.Często było tak,że płakał i marudził przez kilka godzin,dopiero jak zrobił co trzeba to usypiał.A jak się objawia?Zaczyna się już wiginanie w luk i wierzganie nóżkami podczas karmienia.Potem robił sie czerwony jak burak,pręży się,sapie,płacze,wygina a nic z tego nie wynika.Poleciła mi Pani Doktor na wizycie,zobaczymy czy pomoże,narazie jest ok.
Podawałam infacol ale nie pomagał nic a nic.

Ostatnia edycja:
Ja z herbatkami i kropelkami czekałam aż synek ukończy 1 miesiąc,teraz podaje Espumisan,dokładnie od wczoraj- mój synek waży 3900 i mam zalecenie od Pani Doktor aby podawać 3 razy dzinnie po 3 kropelki.A co do Wit d- ja już podawałm w szpitalu,bo kazali kupić od razu,a wit k od 8 doby.

to ja powtórzę pytanie: jak szybko działają u was kropelki? po jakim czasie jest poprawa?

Ida nie wiem jak ten lek o który Ty pytałaś - sab simplex,ale u mnie Espumisan chyba już działa,bo Krzyś nie płakał dziś na brzuszek,a zrobił już dwie pokaźne kupki,a nawet nie wiem kiedy bo nie płakał własnie przy tym.Podaje od wczoraj.

ja daję dzisiaj drugi dzień i już wczoraj było lepiej niż dzisiaj... może ten wczorajszy spokój to był przypadek po prostu i jeszcze nie zaczęły działać... nadzieję trza mieć, bo jak nie pomogą to się załamię...

reklama
Ja od wczoraj podaje Espumisan.Mały nie ma kolek,ale bolesne kupki i wzdęcia.Często było tak,że płakał i marudził przez kilka godzin,dopiero jak zrobił co trzeba to usypiał.A jak się objawia?Zaczyna się już wiginanie w luk i wierzganie nóżkami podczas karmienia.Potem robił sie czerwony jak burak,pręży się,sapie,płacze,wygina a nic z tego nie wynika.Poleciła mi Pani Doktor na wizycie,zobaczymy czy pomoże,narazie jest ok.
Podawałam infacol ale nie pomagał nic a nic.
u nas jest identycznie, masakra jakas , dzien w dzien to samo

Do góry