reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Alicja podawaj dicoflor osłonowo, pół smecty, może ryż z marchewką. I zaufany pediatra kazał się martwić jak takich kup na dzień będzie więcej niż 7.

edit:
Kania a jak siusiu Oliwki?

Ostatnia edycja:
reklama
Sarisa będę jej robiła ponowne badanie w tym tygodniu.
Czytałam ze te podniesione leukocyty mogą świadczyć o zapaleniu pęcherza albo coś z nerkami, nie chcę gdybać tylko zrobię jeszcze raz i wtedy pójdę do dr jak wyjdą ponad normę.
Wiesz rano muszę się zebrać i przypilnować żeby prosto do pojemniczka zrobiła, bo te woreczki mnie nie przekonują.

BASKA - Przemek właśnie robił takie beżowe kupy po grypie żołądkowej, jakieś tydzień czasu tak robił, ale potem się na szczęście samo unormowało.

KANIA - trzymam kciuki za wyniki.

ALICJA - a je i pije normalnie? Może coś ją uczula? Bo kupy rzadkie mogą też być od alergii. Albo też od pasożytów układu pokarmowego. U na sjak wirus był to była lekko podniesiona temp., no i mały nie chciał jeść i pić. Kazał lekarz dawać Smecte i orsalit, ale praktycznie nic nie szło mu wdusić. Ostatecznie dawałam mu węgiel, bo on jest bezsmakowy i mały nie wyczuwał w jedzeniu, więc ciut udawało się mu dać. No i dawałam też trochę Dicoflor. A jeśli mała je i pije normalnie i żadnych objawów chorobowych nie ma to może właśnie dietą spróbuj to wyregulować - dużo ryżu, banany, gotowana marchew, może kaszki jakieś ryżowe w większych ilościach.

Aliś, pisz jak córcia!!! u nas przy ząbkowaniu też były "nienormalne" kupki. do tej pory nawet jak młoda nie odstawia histerii to taka kupka świadczy o tym, że coś się w dziasłach dzieje. jak teraz np, bo do ataku górna prawa dwójka się szykuje a dolna prawa juz prawie całkiem się przebiła, nawet nie wiem kiedy:sorry:ale kupki wskazywały na takie niespodzianki właśnie. a ile Isiaczek ma zębów, że jesteś pewna że w tym temacie cisza?
a nawet jeśli to nie od zębów a innych martwiacych objawów nie ma, to ja bym się nie przejmowała - zapodaj banany, marchewk z ryżem, jak radzą dziewczyny, probiotyk przecież też nie zaszkodzi - i zobaczysz jaki będzie efekt. a moze Iś coś zjadła i nieposłużyło brzuszkowi???

Iś zachowuje sie jak zawsze, bawi się, pije i je normalnie, dlatego mysle ze to nie zęby były przyczyną bo czy ciepłe czy twarde bez problemu wciągała, nie wiem nadal od czego te kupki, to takie frustrujące :/ dziś się uspokoiło i mieliśmy tylko jedną, mam nadzieje ze to "coś" już sobie poszło i będzie dobrze..jakby jej do końca tyg znow sie pojawiło to sie zapisze na pt do lekarza, może M. by z małą poszedł..

Iduś 16 ząbków Iś ma

Alicja ciesze sie ze juz lepiej w sprawach kupkowych!teraz tylko obserwuj trzymam kciuki!:-)
Kania nie czytaj w internecie takich rzeczy bo tylko sie bedziesz niepotrzebnie denerwowac jestem pewna ze to nic z tych rzeczy krore wyczytalas:-)

reklama
Alicja to super, że wszystko wraca do normy.
Wioli nie czytam w necie, mam taką książeczkę z wynikami (normami) badań, i to z niej się wszystko dowiedziałam. Ale wczoraj dr mnie uspokoiła odnośnie tych wyników badań moczu więc chyba powtarzać nie będę ich.

Do góry