reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Hmmm to niedobrze :-( Bo w sumie na taki katar to raczej woda morska i ściąganie. Oby szybko minął.
Bo ja już do Oliwii kataru jestem przyzwyczajona, bo non stop ma...co chwilę z żłobka przynosi

reklama
Mamaagusi - no właśnie cały czas takie robi od jakiegoś tyg. Miał jelitówkę i od tamtej pory takie zaczął robić, czasem są zielonkawo albo brązowawo zabarwione no ale ogólnie to są takie beżowe, jasne. Wcześniej takich nie robił. Myślałam, że to może od tej jelitówki ma podrażniony układ pokarmowy,ale to już trochę trwa. A co to moze być według Twojej wiedzy?

mocz chyba ok,nie zauważyłam nic dziwnego w pampersie. Bierze claritine, pół tabletki dziennie,ale to juz ze 2 miesiace.
w trakcie jelitówki brał troche smecte i węgiel, no i sporadycznie dostaje ibufen jak go zeby strasznie męczą.

Nice-girl Jak rozumiem nie ma reguły dotyczącej odbarwionych stolców,tzn nie jest tak iż zawsze są odbarwione,bo piszesz ze czasem są brązowe również a czasem zielonkawe?.Zielonkawe najczęściej są w biegunce często rotawirusowej.Przyczyn odbarwienia możę być wiele:choroby watroby,żółtaczka mechaniczna,zespol zlego wchlaniania,takze jako stan przejsciowy po biegunce rotawirusowej.Sa jakies okresy kiedy kal ma normalne zabarwienie,majace zwiazek np z przyjmowanym pokarmem?

Michał - dzięki za odpowiedz. Takie beżowe kupy zaczęły się właśnie po tej grypie żołądkowej. One są cały czas beżowe,tylko czasem są właśnie jakieś brązowawe kropki, albo zielonkawe jak np. zje szpinaku. Ale ta głowna masa kałowa jest taka jasna beżowa. No i mały ma gorszy apetyt i niechętnie je inne rzeczy niż mleko.

Proponuje udac sie do pediatry,bo stawianie diagnozy to wykluczanie w tym przypadku kolejnych mozliwych przyczyn takiego stanu rzeczy.Byc moze to ktorys z powodow o ktorych wspomnialem ale zapewne trzeba bedzie zrobic dodatkowe badania aby sie o tym przekonac lub dana przyczyne wykluczyc.Samo okreslenie koloru stolca to niewiele.

nice poprosiłam michała żeby tu zajrzał bo wolałabym niepotrzebnie nie straszyć cię. to co ja miałam na studiach dotyczyło dorosłych a u dzieci niektóre rzeczy inaczej się mają. pytałam o ten mocz bo coś mi się kojarzy że odbarwiony kał i ciemny mocz moze być oznaką problemów z wątrobą no ale nasze dzieciaczki są raczej dobrze przebadane a z tego co pisał michał to pasowałby ten stan przejściowy po rota skoro to się po chorobie pojawiło dopiero.

reklama
Do góry