reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

ALICJA wg. mnie nie masz się czym przejmować. Zobaczysz, że niebawem Iś wystrzeli i nadrobi "zaległości". Jeżeli się martwisz to możesz jej np. zrobić badanie wieku kostnego (ale nie wiem czy to nie za wcześnie jeszcze). To powinno Cię uspokoić już wtedy na "amen", gdyż ono dokładnie określa wiek kości do wieku urodzeniowego i od razu można wykryć ew. nieprawidłowości.
Poza tym dzieci są różne - jedne mniejsze, jedne większe i w sumie wszystko dopiero po okresie dorastanie się tak na prawde klaruje, więc wiesz ;-) ja też zawsze do tych mniejszych należałam i dopiero gdzieś pod koniec LO zaczęłam nadrabiać, także spokojnie Alicju. Wszystko jest ok!

reklama
sarisa a tak z ciekawości to tamto dziecko je za dużo białka tzn ile? w sensie ile na ile posiłków ma mlecznych, że tak dietetyczka stwierdziła? bo Agusia też dużo białka je ale nie tylko i chciałam porównać

Alicja Ty się niczym nie martw. Ja myślę, że Isia sie dobrze rozwija :-), a to że malutka to ja bym na to nie patrzyła, bo martwić byś się mogła jakby on jeść nie chciała(to moim zdaniem) byłby problem i powód do zamartwiań. A przecież ona ładnie je :-) i się pięknie rozwija.
Mamgusi wiesz co ja niewiem czy oni mieli od początku czy to po jakimś czasie wyszło? Ja tylko napisałam moje spostrzeżenia jak się spotykaliśmy. Ja generalnie też nie widzę w tym nic złego, że ona malutko waży, bo rodzice są niscy (tata 170, mama 158cm) i drobnej chudej kości.
A pytałaś o ich dietę to jak porownywałam to mała jada jak Zuu rano kaszka, potem jogurt, zupa z mararonem, ryżem i warzywa plus mieso, potem serek, budyń itp. i na wieczór kaszka . Coś w tym stylu. I wiem, że ta lekarka mówiła, że dużo białka jest w kaszkach na MM.

sariska widzisz piszesz ze duzo białka jest w kaszkach MM a kuzynka mojego meza ma 8miesieczna corke ktorej lekarz stwierdził skaze bialkowa i wypisal mleko jakies ale mala wymiotywala po nim i ona jej daje kaszki zamiast tego:confused: a wczesniej wogole to ona jej od 1mca dawala zwykle mleko z kasza manna:baffled: i ja przebialkowala moim zadniem a do tego teraz te kaszki jeszcze:wściekła/y:

Maqc ale ja nie gdybam itp i nie miałam tego na celu. Tylko się dowiedziałam, że niedowaga może być z tego i z tego i tak napisałam. Ja nie mam o tym pojęcia, a gdybym się martwiła to bym lekarza zapytała czy może być taka ewentualność i pewnie bym spokojniejsza była.
Super dzięki za linki.....Ty miałaś z tym styczność i generalnie wiesz o czym piszesz :-) więc ja już się zamykam na ten temat. Całusek

SARISKA ja rozumiem doskonale w jakim celu to napisałaś. Ja dopisałam tylko to co wiem dodatkowo, żeby trochę rozjaśnić sytuację i żeby opisać to co wiem w tym temacie. ot tyle. Ale chyba niepotrzebnie się odezwałam i wogóle wróciłam na forum. Więc spadam póki co.

SARISKA ja rozumiem doskonale w jakim celu to napisałaś. Ja dopisałam tylko to co wiem dodatkowo, żeby trochę rozjaśnić sytuację i żeby opisać to co wiem w tym temacie. ot tyle. Ale chyba niepotrzebnie się odezwałam i wogóle wróciłam na forum. Więc spadam póki co.
Stuk, stuk, stuk w czółko !!!
Ja się nawet nie odzywam w tym temacie, bo mało na ten temat wiem ale cieszę się że są takie osoby jak Wy, że potraficie coś na ten temat doradzić.

Maqc a idź babo. Bardzo dobrze, że napisałaś, bo Ty wiesz to z doświadczenia, bo miałaś z tym styczność, a u mnie to tylko powtarzane słowa. Całuskek for U i gdzie Ty chcesz znikać? he

reklama
Alis ja mysle ze niemasz sue czym martwic moj k przez cala podstawowke byl malutki najmniejszy z klasy o dwue glowy nawet tesciowa sie martwila ze on taki drobny pozniej wystrzelil jak z armaty!

Do góry