reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

to moze ja sie wypowiem:)
Tremy(bo tak sie nazywaja te szpary miedzy zebami) sa typowe dla uzebienia mlecznego.
Ta szpara miedzy gornymi jedynkami mize sie zmniejszyc w miare wyzynania sie kolejnych zebow. Moze tez zniknac zupelnie lub zostac bez zmian. Nie ma to wplywu na ustawienie zebow stalych.
No chyba ze powodem jest gleboko zakotwione wedzidelko, ale tym sie na razie nie przejmujcie..
wrocimy do tematu za jakies 6-7 lat:)

reklama
To jak jestesmy w zebowym temacie to chcialam zapytac czy myjecie zabki pasta? Laurze dopiero ledwie sie przebily i zastanawiam sie czy juz zaczac pasty uzywac, bo mam zakupiona i szczoteczke tez juz nabylam taka na palec nakladana.

Ja mojemu myje zeby szczoteczka,czasem zamocze odrobinke w pascie.Najpierw ja mu myje a potem daje mu ,zeby sam sobie poprobowal.A przerwe meidzy gornymi zebami to Tomus tez ma:-)

e-lona, ja też mam paste z Ziajki bez fluoru jak rzutka i taką miekką szczoteczke z zestawu Rossmana.

rzutka, fajnie że jesteś :) a tak wogóle to gdzie byłaś jak cie nie było ;)))

Ja mam jkąś z gerbera, bez fluoru, niby od 3 miesiąca na niej jest napisane że można używać więc co jakiś czas używam ale nie jakos regularnie, ale ząbki myjemy systematycznie. Potem pewnie elmex ten od roku.

A z innej beczki - jak długo u Was wynosił czas pomiędzy pojawieniem sie dolnych a górnych jedynek?

Lolisza u nas 2 dolne na poczatku kwietnia razem sobie wychodzily a 2 górne jakoś 3 tyg temu też idą razem ale widzę że ciężko i mozolnie bo są dużo większe od tych dolnych

reklama
Lasotka to mi przypomina objawy u mojego szkraba. Najpierw spróbuj oleju lnianego - jeszcze raz dzięki dobranocka - działa cuda na takie przypadki. My ostatnio używaliśmy clotrimazolum w połączeniu z tormentiolem na noc i rumianek zaparzony z dwóch torebek w połowie szklanki wody do przemywania.
jakości.

My tez dziś dostałyśmy receptę na clotrimazolum
dodatkowo stosować tę a-dermę - jest na parafinie, ale i tak kupię ten olej lniany. Trzymasz go w lodówce?

Do góry