reklama
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
To jak jestesmy w zebowym temacie to chcialam zapytac czy myjecie zabki pasta? Laurze dopiero ledwie sie przebily i zastanawiam sie czy juz zaczac pasty uzywac, bo mam zakupiona i szczoteczke tez juz nabylam taka na palec nakladana.
E-lona my odkąd pojawiły się pierwsze zęby zaczęliśmy je myć dwa razy dziennie. Na razie używam nakładki na palec a do tego pastę Nenedent ona jest od 6 miesiąca życia, nie posiada fluoru no i smakowa jest.
Łukasz lubi potem resztki jej zjadać
Teraz wychodzą nam górne dwójki, na razie górnych jedynek brak- czy Tak może być heh? Będzie wyglądać jak wampirek
Po roku mam zamiar wprowadzić taką małą szczoteczkę do mycia zębów + pastę Elmex po 1 roku życia.
nice-girl
Fanka BB :)
My używamy gumowej szczoteczki na palec i takiej pasty: ROCS, pasta, dla zębów, Rumianek, 0 - 3 lat, 45 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
LOLISZA - u nas dolne jedynki wyszły zanim mały skończył 5 miesięcy, a górne dopiero 3 miesiące później. Za to potem zaczęły się szybko dwójki wyrzynać.
U nas też jest szpara między górnymi jedynkami, dobrze wiedzieć że to normalne, bo już się trochę martwiłam i zastanawiałam skąd to u niego, bo mąż nie ma, a ja to mam wręcze za ciasno zęby i ledwo mi się w szczęce mieszczą. Mam nadzieję, że mały nie zostanie z taką szparą.
NATOLIN, MAKUC - u nas mały sobie też zdarł dłonie na tej siateczce. To prawda, ona wzbudza ogromną ciekawość. JAk jedziemy gdzieś i mały śpi w tym łóżeczku to przewieszamy po oby stronach prześcieradła i zakładamy je pod materac i wtedy nie kombinuje tak. No i on śpi zawsze w body z zaszytymi rękawami, bo on nawet o flanelowe prześcieradło potrafi sobie zedrzeć rękę do krwi...
LOLISZA - u nas dolne jedynki wyszły zanim mały skończył 5 miesięcy, a górne dopiero 3 miesiące później. Za to potem zaczęły się szybko dwójki wyrzynać.
U nas też jest szpara między górnymi jedynkami, dobrze wiedzieć że to normalne, bo już się trochę martwiłam i zastanawiałam skąd to u niego, bo mąż nie ma, a ja to mam wręcze za ciasno zęby i ledwo mi się w szczęce mieszczą. Mam nadzieję, że mały nie zostanie z taką szparą.
NATOLIN, MAKUC - u nas mały sobie też zdarł dłonie na tej siateczce. To prawda, ona wzbudza ogromną ciekawość. JAk jedziemy gdzieś i mały śpi w tym łóżeczku to przewieszamy po oby stronach prześcieradła i zakładamy je pod materac i wtedy nie kombinuje tak. No i on śpi zawsze w body z zaszytymi rękawami, bo on nawet o flanelowe prześcieradło potrafi sobie zedrzeć rękę do krwi...
Roxannka :-) Czytałam Was, ale jakoś wena na pisanie mnie opuściła. Ja tak mam niestety ;-)
Lolisza, u nas jedynki dolne wyszły w maju. A pod koniec czerwca wyszły JEDNOCZEŚNIE górne jedynki i dwójki. Teraz jak szły te 4 naraz to bez kitu myślałam, że oddam młodego do okna życia 2 tygodnie się przebijały skubane, a ja wróciłam do fajek....
Acha, ja myję raz dziennie zęby podczas kąpieli. Częściej zapominam
Lolisza, u nas jedynki dolne wyszły w maju. A pod koniec czerwca wyszły JEDNOCZEŚNIE górne jedynki i dwójki. Teraz jak szły te 4 naraz to bez kitu myślałam, że oddam młodego do okna życia 2 tygodnie się przebijały skubane, a ja wróciłam do fajek....
Acha, ja myję raz dziennie zęby podczas kąpieli. Częściej zapominam
paolcia84
mamaagusi a coś się dzieje w jej buzińce? bo ja już chyba obsesji dostałam w wyglądaniu zębolka i jak tylko za dużo piszczy to z małżem mówimy ohoooo zęby idą
Tak z innej beczki to zazdraszczam naszym szkrabom, że ich mamuśki już od początku dbają o piękne i zdrowe uzębienie! Może gdyby kiedyś moja mam tak dbała nie musiałabym latać tyle po dentystach
Tak z innej beczki to zazdraszczam naszym szkrabom, że ich mamuśki już od początku dbają o piękne i zdrowe uzębienie! Może gdyby kiedyś moja mam tak dbała nie musiałabym latać tyle po dentystach
u mnie podobnie jak u elusi. macie jakieś rady co zrobić żeby małej w końcu zęby wyszły? jak mam je wyciągnać???
na ostatniej wizycie pediatra patrzyła NAtali do buzi i mowi " no ząbków brak" przepisala nam wapń OSTEOCYNESINE z BOIRON mowiła , że to bezpieczny suplement i powinno pobudzić ząbkowanie, rozpuszczam tabletkę w 10ml wody pół godz przed podaniem mleka - 2 razy dziennie
troszkę dziąsła bielsze są , ale cisza
makuc
nie przerażaj mnie nawet. 2 tygodnie? u nas wychodzi na to, ze tez 4 górne na raz idą. oszaleć idzie.Roxannka pod koniec czerwca wyszły JEDNOCZEŚNIE górne jedynki i dwójki. Teraz jak szły te 4 naraz to bez kitu myślałam, że oddam młodego do okna życia 2 tygodnie się przebijały skubane, a ja wróciłam do fajek....
szczypce i wyciągamy ;-) a tak serio to jak znajdziesz sposób to i ja prosze, bo zejde z tego globu zanim to chulerstwo sie przebije.macie jakieś rady co zrobić żeby małej w końcu zęby wyszły? jak mam je wyciągnać???
reklama
Pasty uzywac jeszcze nie trzeba, oczywiscie mozna,ale wystarczy sama szczoteczka. Te pasty od zera to tylko chwyt marketingowy i nabijanie kabzy producentow. Jedynym argumentem jaki do mnie trafia, zeby ich uzywac to przyzwyczajenie dzieciaczka do tego, ze cos tam sie pieni w buzce(choc za mocno sie te zerowki nie pienia) i inaczej smakuje.
Sama plytke wystarczy usunac mechanicznie. Woda i szczoteczka. Ja z gumowej przeszlam juz na wlosie, bo mi wygodniej, ale obie sa ok.
My mamy szczoteczke ORAL-B Stages 1
Ja staram sie myc zabki 2 razy dziennie, czasami wychodxi tylko raz
Sama plytke wystarczy usunac mechanicznie. Woda i szczoteczka. Ja z gumowej przeszlam juz na wlosie, bo mi wygodniej, ale obie sa ok.
My mamy szczoteczke ORAL-B Stages 1
Ja staram sie myc zabki 2 razy dziennie, czasami wychodxi tylko raz
Ostatnia edycja:
Podziel się: