reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Moriam - a jaką szczoteczkę z włosiem polecasz? Ja kupiłam taką z Jordana dla niemowląt, ale u nas nie przecodzi, bo on bardzo boleśnie ząbkuje i mu to dziąsełka podrażnia. A ta gumowa jest ok, delikatniejsza. Ja stosuje pastę do zębów, bo małemu dziwnie z buzi pachniało (a raczej śmierdziało) jak nie stosowałam :eek: Ta nasza się wcale nie pieni. Nakładam tak troszeczkę na tą gumową szczoteczkę i przejeżdżam po ząbkach i dziąsełkach, no i oczywiście po jęzorku, żeby zapaszków nie było :-D

reklama
ja Alutce jak na razie tylko gumową szczoteczką plus wodą zęby i dziąsła czyszczę. Wprawdzie mamy zakupioną paste do zębów ale na razie leży i czeka na zwoją godzinę zero. Co do częstotliwości mycia zębow to u nas raz ew. dwa razy dziennie. Chociaz ostatnio przy ząbkowaniu jeżeli raz mi się uda cokolwiek w buzi Alicjusza zrobić to cud. Takie ma dziąsła wrażliwe :-(

A u nas szczoteczka do zębów to był ulubiony gryzak.4 szt. zakupiłam,żeby miała na zmianę,bo ,oczywiście na spacer też ze szczoteczką musiała iść ,no i wyrzucić sobie lubiła...

elusia to i ja moze te tabletki bo te zeby sie u nas schowaly i niechca sie pokazac
Elwirka no jak uważasz , tak sobie głosno myślę, że może Natalka nie ma ząbków, bo małe porcje mleka piła jak była malutka, bo nie chciała pić tego śmierdziela PEPTI:-D i mało wapnia miała albo poprostu taka już natura Naszych Szkrabow hehe

nice- Nie mam doswiadczenia w dzieciecych szczoteczkach:) Pewnie sa tu mamuski o wiekszym doswiadczeniu:)
My mamy Oral B Stage 1. Nam pasuje. Ta gumowa mi nie podeszla. Masowalam nia dziasla przed zabkami. Jak dziaselka wrazliwe przy zabkowaniu to kazda bedzie urazac.

reklama
Do góry