reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

HAPPY znowu u nas to ewidentnie kwestia łóżeczka i tej siatki była, bo normalnie Młoda nie trze rączka a tam machała jak szalona :crazy: NAT może spróbuj poobserwować Pudzianka w dzien jak jest w tym łóżeczku?

reklama
Dziewczyny, jak to jest ze szparą między górnymi jedynkami ? Mojej znajomej syn jest miesiąc starszy od mojego, wyszły mu jedynki ze szparą.
U Hubsa też ona jest. Te zęby się zejdą ? W rodzinie nikt tego nie ma. Ta koleżanka twierdzi, że u jej syna się chyba zmniejsza. Wolałabym żeby nie miał przerwy na fajka ;-)

Rzutka nie mam pojęcia czy diastema może jakoś zwężyć się, zniknąć. U mojej znajomej , która ma dziecko 2-letnie taka przerwa jest między górnymi jedynkami , mówiła że odkąd mu wyszły jedynki jak był niemowlakiem to taka przerwa została. Nie wiem jak to będzie jak wypadną mleczaki a pojawią się stałe zęby.

Właśnie zajrzałam w zęby mojemu 4latkowi i szpary ma pomiędzy 6 zębami od góry i dołu. Mnie się wydaje, że tak jest dobrze, bo zęby stałe są szersze i wtedy szpar chyba już nie będzie.

Natolin-nasza Gabi na wakacjach po pierwszej nocy w łóżeczku turystycznym miała otarte czoło.Ta siateczka jest troszkę ostra .
U nas też szpara na maxa między górnymi jedynkami -ale to się zejdzie z biegiem czasu.

rzutka, moja koleżanka jest pomocą stomatologiczną i mówi że taka przerwa jest normalna przy mleczakach, potem jak rosną już stałe zęby to są większe i wszystko się powinno ładnie ułożyć :tak: chociaż wiadomo jest jakiś procent dzieci u których distema może wystąpić, ale raczej za wcześnie żeby to stwierdzić teraz.

reklama
My mamy tylko dolne jedynki póki co i tam bez szpary, ale przy mleczakach to normalne, jakby była przy stałych to bym sie zaczeła martwic.

Do góry