reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Natolin jest ok, teraz dzieci mniej przybierają na wadze, gdyby tyły tak jak w pierwszym półroczu to by giganty były :)
Franek waży 8 kg lekarz mówi o nim "drobny", ostatnie 500 g przybrał w 3 tygodnie :szok: a to za sprawą kaszki na noc jedzonej łyżeczką, bo on zje kaszke zrobioną na 150 ml, potem kapiel a po kąpieli mleczko i tak musi być i ok 150 ml jeszcze wypija.

My nie mieliśmy kołyski, tylko łózeczko od początku, a od 2 tygodni obniżone na sam dół materac bo Franek sie przy szczebelkach podciaga...

reklama
beti Aga na pobraniu nawet się nie krzywi i patrzy jak krewka wpada do probówki za to na szczepieniu jest koszmar

młody ulewa strasznie, wręcz wylewa mu się:| nie wiem czemu:( wszystkim troche zwraca... i dostałwysypki na buzi, a nic nowego nie jadł no może kaszke zdrowy brzuszek glutenowa boje sie ze moze z glutenem cos:\ ale w sumei wczesniej buly jadl i nic nei bylo. po kazdym jedzeniu beka to mu sie cofa i za jakis czas pawik:( do tego miauczy caly czas:(:(

A może coś w niej jest takiego,co mu zaszkodziło,może niekoniecznie gluten...bo widze,że są 3 rodzaje- Ty która dawałaś?Na pewno odstaw na razie.A może być i gluten,bo niekoniecznie reakcja jest od razu...ja bym na wszelki wypadek gluten w pierwszej kolejności odstawiła i obserwowała,co się dzieje.

Strip - rozumiem że mały wcześniej nie ulewał? Bo u nas np dużo i często ulewał, chociaż teraz już z tego wyrasta i jest coraz lepiej, ale wcześniej to był standardowy scenariusz: beknięcie powietrzem i potem pawik, albo ze 2-3 po kolei. Jeśli on wcześniej nie ulewał i do tego wyszła mu wysypka to może to być jak najbardziej objaw jakiejś nietolerancji pokarmowej. Gluten jest jak najbardziej podejrzany, Odstaw i zobacz czy będzie poprawa, a jeśli nie to przeanalizuj co on ostatnio jadł (nawet jeśli je to już od 2-3 miesięcy) i odstawiaj po kolei te pokarmy, aż trafisz na to co uczuliło. Alergia nie musi od razu wyjść, często pojawia się dopiero po kilku miesiącach albo i latach stosowania czegoś.

A ja pobyłam sobie w pracy 2 i pół dnia. Dzisiaj mały dostał w żłobku gorączki i biegunki i musiałam go zabrać. Myślałam że to na ząbki ale poszliśmy do lekarza i stwierdził że to jakiś nieżyt żołądka. Mały musi przejść na dietę do niedzieli. Panadol na gorączkę i acidolac. No i odstawić MM, obiadki i deserki i tylko cyc i kleik ryżowy. Eh. No zobaczymy. Zastanawiam się czy to może od mleka? Bo przeszliśmy na Bebilon 2.

reklama
Malutka,mam nadzieję,że dzis już lepiej z Bartusiem.A jakie mleko do tej pory dawałaś?Bebilon1 czy totalnie zmieniłaś?No i czy masz wystarczająco dużo mleka?Bo jakby u nas taka sytuacja zaistniała,to,obawiam sie,że Amelka by z głodu wyłatak drastycznie u mnie zmniejszyła sie ilosć,odkąd je inne rzeczy...

Do góry