reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Dzięki kochane. No z małym nie za dobrze. W nocy miał ponad 39 stopni. Kupek nie robi dużo ale rano jak zrobił to znowu rozwolnionko. No i pić za bardzo nie chce i w związku z tym mało sika. Boję się odwodnienia. Wydaje mi się że to wirus jakiś prędzej niż ta niestrawność. Mleko mieszałam 1 z 2. A czy mam wystarczająco mleka w piersiach? Nie wiem. W tej chwili mam flaki. Eh. Malutki teraz zasnął, jak się obudzi będę wmuszała w niego picie i ten lek na żołądek. Wczoraj nie chciał syropu na zbicie gorączki. Jak mu na siłę dałam to tak zaczął wymiotować że szok. Pierwszy raz w życiu. Aż się zakrztusił. Chyba osiwieję z nerwów. Zobaczę jak dalej będzie. Najwyżej lekarza wezwę do domu.

reklama
Malutka, zbijaj gorączkę czopkami jak mały wymiotuje, mieliśmy to samo 2 tyg. temu, mała wymiotowała po każdym syropie. A to że mało siusia to naturalne przy gorączce bo dużo wody wyparowuje. Kup małemu elektrolit w aptece, dodaje się to do wody i podaje małymi łyczkami do picia, zapobiega odwodnieniu.

malutka kup w aptece floridal baby albo orsalit dla dzieci ,są smakowe, i nawadniają dobrze organizm,nasza miała też wirusa żołądkowego i ogólnie pić nie chciała,ale dawałam jej smak bananowy i zaczęła ładnie pić,koniecznie zamów wizytę!!!

Zamówiliśmy wizytę ale u innego lekarza. Zobaczymy co powie. Mały prawie nic nie je. Ciumka cyca ale moje piersi odzwyczaiły się od produkcji takiej ilości więc raczej się nie najada. Nie chce pić :/ Normalnie wypija herbatkę a teraz zaciska usta. Na kleik ryżowy krzywił się strasznie i wreszcie zwrócił :/ Prawie ciągle śpi. Bidulek. I do tego wszystkiego jeszcze katar który mu strasznie przeszkadza.

malutka strasznie mi przykro ,ze Bartolini taki chory. Jak nie chce pic nic z butelki to dawaj strzykawką, bo jak się odwodni to wylądujecie w szpitalu . Wiem ,ze bardzo się martwisz . Mam nadzieję ,ze jednak szybko mu minie. Buziaki dla niego i Ciebie też !!!

Malutka - na początku gratulacje dla Bartusia z okazji 7 miesięcy :-)

No biedny maluszek, tak się męczyć musi. Życzę Wam żeby szybko przeszedł ten wirus. Dobrze, że zamówiłaś wizytę. No i Cass dobrze napisała z tymi czopkami na gorączkę, bo jak wymiotuje to ciężko mu jakiś lek dać. Trzymam kciuki, żeby wszystko wróciło do normy jak najszybciej!

reklama
Do góry