reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

moriam, mi też tak mówili, więc herbatkę z kopru wlewam w siebie... chociaż w aptece powiedzzieli żeby dawać małej - ale to tylko w tej aptece tak doradzali, bo reszta radziła siebie tym poić i mleczkiem do dzidzi:)))

reklama
A mnie pediatra powiedziała, żeby po miesiącu tak 1x dziennie dawać jakąś herbatkę, żeby maluch nauczył się pić z butelki to potem podobno łatwiej jak się rezygnuje z karmienia piersią przejść na sztuczne karmienie.

A u nas herbatki nie wciśniesz za nic, ani wody z glukozą, jak tylko Majka butlę poczuje to od razu język chodzi w stronę wypychającą "ciało obce" z buzi... czasem uda się przemycić trochę małą łyżeczką...

nice-girl dzięki za ten artykuł... już sobie wkręcałąm że jestem wyrodną matką że za późno poszłam do lekarza, że coś przeoczyłam i teraz mały męczy się z tym glutem na brzuchu....

a co teraz lekarz będzie robił z tą przepukliną? Jakie leczenie?

p.s.
a mój mały wczoraj nie mógł się wykupkać. Cały dzień. Płakał biedny i się męczył, więc wieczorem zapakowałam czopek glicerynowy, poszło..... i to ile ;p zapchało się biedactwo. Od razu spokój. Potem kąpiel, cyc i rewelacja mały spał do 3.30 ! co za cudowna noc ;p spałam 5 godzin cięgiem, później nakarmiłam i do 5.30 też pospał i następne lulu od 6.30 do 8 :D coś pięknego ;p Teraz też śpi. Zlitował się nade mną.
iduś
z tego co piszesz twoje maleństwo ma to samo co ja, marudzi, płacze, problem z brzuszkiem, przy karmieniu się wpienia?
Na mojego bobaska działa rewelacyjnei suszarka przy bólu brzuszka, jak już pisałam, nie dość, że uśnie to przestaje płakać jak mu ciepłym powietrzem owieje brzusia. Nam na ulewania i hafty pomógł trochę debridat i karmienie na siedziąco a mał pod kątem mam go na tkaiej sztywnej podusi główkę ma wyżej, to przestało mu się aż tak cofać, przewijam nie odrazu po karmieniu, bo wtedy to uleje albo i zerzyga się. Tak samo nie majtam nim za dużo po jedzeniu. Jak zje daje mu pięć minut i dopiero podnoszę do beka, jak nie pójdzie odkładam i za chwilę znów podnoszę, mam świetny sposób na noszenie do beka pokazany przez położną środowiskową. A jak nie beknie to na chwile na moją klatę i czasem wtedy beknie. A jeśli nei to zostawiam na boczku w spokoju, ale też pod kątem kładę, żeby mu się nei cofało, jakieś efekty już widzę. Bo jak mi puścił kilka pawi to się nieźle wystraszyłam. Buziaki i powodzenia z maluszkami. Mój straszna maruda, ale wtedy jak mam dość zostaje z nim A. albo mama, a ja maluje się, obcas, i do sklepu albo na chwilę do przyjaciółki na małą godzinkę. I jak wracam to tak tęsknię za Wojtusiem i mam do niego tyle nowej energii. Polecam:-)

z przepuklinka nic nie robia ma sie wchłonac poprzez cwiczenie brzuszka przy lezeniu masowaniu na brzuszku.... jak sie nie wchłonie przez 2 lata to dopiero cos innego obmyslaja......
stripMYmind ile dajesz tego czopka...???

reklama
Strip - właśnie - napisz dokładnie co to za czopki, jaka firma i ile tego dajesz? Lekarz Ci to polecił, czy sama mu dajesz? Napisz cos wiecej o tym, bo moj tez ma problemy z kupkami i chetnie skorzystam z wszelkich rad :)

Do góry