reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

nice girl my gad ja sie boje tak nosic malego. od ktorego tyg mozna tak nosic dziecko?
;p
ja nosze tak:
Zobacz załącznik 296488
Strip, dzidzię można nosić tak, jak nice-girl właściwie od początku. Ja Olka noszę nawet pod pachą :)

Czarodziejka, ja zwalczyłam wysyp na buźce synka sudocremem - 2 dni i było po sprawie. Nawet wypryski nad powiekami punktowo delikatnie smarowałam patyczkiem z tą maścią.

Ostatnia edycja:
reklama
Efa
jak to pod pachą ;p
a jak podnieść dziecię z leżenia do tej pozycji co leży na rękach na brzuszku? na zdjęciu wygląda fajnie, ale ja się boję uszkodzić Wojtka;o

Strip, noszę pod pachą, czyli: ręka pod brzuszek, między nogi synka, dłoń pod jego pachą, główkę dziecko sobie trzyma samo i tak noszę je jedną ręką, oparte o bok na wysokości talii, pod swoją pachą :-)
A podnoszenie to pozycji na brzuszku tez wygląda podobnie: jedną rękę pod brzuszek, między nogami, łapiesz dzidzię pod jej paszką albo pod policzek (ale tylko do podtrzymania główki, nie do "dźwigania") - trzeba przeturlać sobie maleństwo na własną rękę i podnosisz je na swoim przedramieniu.

Ostatnia edycja:
włąśnie na niego popatrzyłam bo śpi obok mnie ;p
maleństwo moje:d aż mi się płakać chciało jak nie mógł się wykupkać, nadwrażliwa jestem ;p
efa ty to masz fajne, ze wszystko wcinasz, ja sie pilnuje i dupa;p i tak ryczy czesto.
a wczoraj zjadlam ze 5 ciasta i wyrzucam sobie, ze to przeze mnie sie zakorkowal

Strip - dziecko nie tak łatwo uszkodzić, a na bóle brzuszka ta pozycja jest naprawdę dobra. I mój maluszek bardzo ją lubi, szybko tak usypia. Dziecko sobie swobodnie zwisa, kręgosłup ma w linii prostej, a główka jest zablokowana w zgięciu łokcia. Noszenie pionowo tak jak wkleiłaś na zdjęciu jest najlepsze do odbicia po jedzonku, ale na kolkę u mnie działa tylko ta pozycja którą wkleiłam. A to jak obrócić maluszka to sama sobie wypracuj jak Ci wygodnie, ja to już tak do wprawy doszłam po kilku razach że go w powietrzu obracam :D Tzn trzymam go tak jak Ty na moim brzuchu pionowo, jak stoję i umiem go tak obrócić, że na mojej ręce ląduje, ale nie potrafię tego manewru opisać tu. To bym musiała zrobić filmik instruktażowy. Także nie bój się, jak będziesz delikatna i nie będziesz nim rzucać, albo za nogi, ręce czy też uszy do góry podnosić to na pewno go nie uszkodzisz ;)

Ja muszę kupić jak najszybciej ten Espumisan, może on podpasuje Przemkowi.

A ja już myślałam że tylko my mamy takie brzuszkowe problemy. Ja daję Esputikon i troszkę pomaga 2x po 2 krople. Krzyś robi takie luźniutkie kupki a i tak się pręży i płacze, aż się serduszko kraje.

ja czekam na sab simplex
PYTANKO: czy wszystkie konsultowałyście z lekarzem podanie kropli typu esputicon itp???????????????????????bo nie wiem czy czekać do wizyty u pediatry...

reklama
Pytanie do dziewczyn ktore stosowały Espumisan lub Esputicon - opiszcie mi prosze ten lek - czy jest smakowy itp,chodzi mi o to czy ma duzo dodatkow, aromatów poza głównym lekiem. Bo mam Infacol i on ma smak pomarańczowy i Przemuś chyba go nie toleruje,albo jest uczulony, bo strasznie po tym Infacolu wymiotuje. No i chce coś innego kupić, tylko nie chce żeby się okazało że mały też nie będzie tolerować. A już nie mogę patrzeć na te jego cierpienia. Z góry dzięki za odpowiedź :)
Ja mam Bobotic o smaku malinowym - PYYYCHA :-) Młoda też go uwielbia, aż przestaje płakać i się oblizuje. Daję (jak trzeba) po 8 kropelek (tak kazała mi położna). Pomaga. Ale od kiedy dziecko dojada z butelki to już nawet Bobotic nie jest potrzebny! :-)

Do góry