reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

nice girl my gad ja sie boje tak nosic malego. od ktorego tyg mozna tak nosic dziecko?
;p
ja nosze tak:
Zobacz załącznik 296488
Strip, dzidzię można nosić tak, jak nice-girl właściwie od początku. Ja Olka noszę nawet pod pachą :)

Czarodziejka, ja zwalczyłam wysyp na buźce synka sudocremem - 2 dni i było po sprawie. Nawet wypryski nad powiekami punktowo delikatnie smarowałam patyczkiem z tą maścią.

Ostatnia edycja:
reklama
Efa
jak to pod pachą ;p
a jak podnieść dziecię z leżenia do tej pozycji co leży na rękach na brzuszku? na zdjęciu wygląda fajnie, ale ja się boję uszkodzić Wojtka;o

Strip, noszę pod pachą, czyli: ręka pod brzuszek, między nogi synka, dłoń pod jego pachą, główkę dziecko sobie trzyma samo i tak noszę je jedną ręką, oparte o bok na wysokości talii, pod swoją pachą :-)
A podnoszenie to pozycji na brzuszku tez wygląda podobnie: jedną rękę pod brzuszek, między nogami, łapiesz dzidzię pod jej paszką albo pod policzek (ale tylko do podtrzymania główki, nie do "dźwigania") - trzeba przeturlać sobie maleństwo na własną rękę i podnosisz je na swoim przedramieniu.

Ostatnia edycja:
włąśnie na niego popatrzyłam bo śpi obok mnie ;p
maleństwo moje:d aż mi się płakać chciało jak nie mógł się wykupkać, nadwrażliwa jestem ;p
efa ty to masz fajne, ze wszystko wcinasz, ja sie pilnuje i dupa;p i tak ryczy czesto.
a wczoraj zjadlam ze 5 ciasta i wyrzucam sobie, ze to przeze mnie sie zakorkowal

Strip - dziecko nie tak łatwo uszkodzić, a na bóle brzuszka ta pozycja jest naprawdę dobra. I mój maluszek bardzo ją lubi, szybko tak usypia. Dziecko sobie swobodnie zwisa, kręgosłup ma w linii prostej, a główka jest zablokowana w zgięciu łokcia. Noszenie pionowo tak jak wkleiłaś na zdjęciu jest najlepsze do odbicia po jedzonku, ale na kolkę u mnie działa tylko ta pozycja którą wkleiłam. A to jak obrócić maluszka to sama sobie wypracuj jak Ci wygodnie, ja to już tak do wprawy doszłam po kilku razach że go w powietrzu obracam :D Tzn trzymam go tak jak Ty na moim brzuchu pionowo, jak stoję i umiem go tak obrócić, że na mojej ręce ląduje, ale nie potrafię tego manewru opisać tu. To bym musiała zrobić filmik instruktażowy. Także nie bój się, jak będziesz delikatna i nie będziesz nim rzucać, albo za nogi, ręce czy też uszy do góry podnosić to na pewno go nie uszkodzisz ;)

Ja muszę kupić jak najszybciej ten Espumisan, może on podpasuje Przemkowi.

A ja już myślałam że tylko my mamy takie brzuszkowe problemy. Ja daję Esputikon i troszkę pomaga 2x po 2 krople. Krzyś robi takie luźniutkie kupki a i tak się pręży i płacze, aż się serduszko kraje.

ja czekam na sab simplex
PYTANKO: czy wszystkie konsultowałyście z lekarzem podanie kropli typu esputicon itp???????????????????????bo nie wiem czy czekać do wizyty u pediatry...

reklama
Pytanie do dziewczyn ktore stosowały Espumisan lub Esputicon - opiszcie mi prosze ten lek - czy jest smakowy itp,chodzi mi o to czy ma duzo dodatkow, aromatów poza głównym lekiem. Bo mam Infacol i on ma smak pomarańczowy i Przemuś chyba go nie toleruje,albo jest uczulony, bo strasznie po tym Infacolu wymiotuje. No i chce coś innego kupić, tylko nie chce żeby się okazało że mały też nie będzie tolerować. A już nie mogę patrzeć na te jego cierpienia. Z góry dzięki za odpowiedź :)
Ja mam Bobotic o smaku malinowym - PYYYCHA :-) Młoda też go uwielbia, aż przestaje płakać i się oblizuje. Daję (jak trzeba) po 8 kropelek (tak kazała mi położna). Pomaga. Ale od kiedy dziecko dojada z butelki to już nawet Bobotic nie jest potrzebny! :-)

Do góry