reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

to kupiona przeze mnie to ta:
Medela - zestaw smoczka - specjalistyczna butelka ze smoczkiem | Karmienie | Karmienie butelką | Butelki | Sklep internetowy z artykułami dla niemowląt MamaBebe.pl
ale ta Calma bardziej mnie przekonuje. Jak sie uda, to oddam ta co mam(nawet jej nie rozpakowalam) i kupie ta Calme.
A tak w ogole niezle ceny maja te buteleczki.
Musze sie pochwalic, ze moj wysilek(a raczej moj i Maury) powoli daje efekty. Przystawianie jest coraz bardziej efektywne, co prawa musze jeszcze doladowac butla-ale tez z moim pokarmem. Mieszanke udalo sie wyeliminowac.
Marze o dniu, w ktorym do karmienia bedzie sluzyl tylko cyc, zapomne o laktatorze i calej tej zabawie,ktora niedlugo mnie wykonczy.

ciekawa jestem jak sobie radzi ulisia-rzadko tu teraz zaglada-a wiem, ze tez miala podobne problemy.

reklama
dziewczyny, a powiedzicie czy Wasze dzieci też się czasem ksztuszą? i co wtedy robić? bo mój dzisiaj tak porządnie zaczął się ksztusić i prawie na zawał zeszłam :-(
a drugie pytanie to czy Wasze dzieci też mają potówki? (przynajmniej tak mi się wydaje, że to potówki...) i co z nimi robić?

natuś, moja wczoraj mi taką akcję odwaliła, a jakiś czas temu mojej mamie... zwykle tylko kaszlnie i jest ok, a wczoraj odetchnąć nie mogła i już miałam dzwonić na 999 :///
a co do potówek to mojej też raz zafundowałam jak nie zdjęłam BAWEŁNIANEJ CZAPECZKI na noc:/// nic się z nimi absolutnie nie robi, same mają zniknąć

ja potowek nie przerabialam jeszcze
a przy zaksztuszeniu szybka pionizacja, jak dalej zaciaga-to szybko na brzuch-na rece-glowka nizej i delikatnie uderzamy palcami drugiej reki miedzy lopatki. Jak cos takiego zaczyna sie dziac, czlowiek jakos sam sie spina i wie, co ma robic:)

Moja się raz zakrztusiła ale szybko ją na boczek dałam, poklepałam po pleckach i przeszło. A co do potówek ja zauważyłam niestety w fałdkach na szyjce potówki chociaż to miejsce ma zawsze odkryte (bluzki mają dość duże wycięcia) więc nie wiem skąd się wzięły.

Co do potówek to sama się zastanawiam, bo na główce Laura ma coś co dla mnie wygląda jak krostki z żółtym czubeczkiem i nie jestem pewna czy to właśnie potówki. Czasem wydaje mi się, że ciemieniucha.

Co do potówek to sama się zastanawiam, bo na główce Laura ma coś co dla mnie wygląda jak krostki z żółtym czubeczkiem i nie jestem pewna czy to właśnie potówki. Czasem wydaje mi się, że ciemieniucha.

Potówki są czerwone, bez białych ani żółtych końcówek. Te z białymi i żółtymi to prosaki czy jakoś tak. Podobno to przez hormony i zejdą do ok 2 miesiąca. Tak mi położna tłumaczyła.

reklama
Do góry