reklama
dobranocka
podwójna październikówka!
a na ile dni starcza Wam jedno opakowanie 350 gram?
nice-girl
Fanka BB :)
Nam opakowanie Nutramigenu 425g starcza na 3 dni. Mały je 6 posiłków średnio z 5 łyżeczek każdy. Na opakowaniu zawsze jest napisane ile gramów ma 1 miarka więc łatwo wyliczyć na ile starczy. U nas 1 miarka to 4,5g. Czyli 425/4,5 = 94 miarek w puszce. 94 : 5 (bo tyle miarek idzie na 1 posiłek) =18 posiłków
18: 6 (tyle posiłków je mały na dobę) = 3 doby
W ten sposób można sobie właśnie wyliczyć na ile starczy mleczka,niezależnie od tego ilu gramowe mamy opakowanie
18: 6 (tyle posiłków je mały na dobę) = 3 doby
W ten sposób można sobie właśnie wyliczyć na ile starczy mleczka,niezależnie od tego ilu gramowe mamy opakowanie
LUTY MAŁGOŚ
mi starcza na niecałe 3 dni Gerber ale chyba wracam do bebilonu bo Krzyś jakiś niespokojny wieczorami jakby go brzuszek bolał, a wczoraj to był ryk że hej przez godzinę i ewidentnie brzuszek bo był twardy jak kamień. :-(a na ile dni starcza Wam jedno opakowanie 350 gram?
natolin
nice ja też tak liczę właśnie :-) tylko u mnie jest 5 posiłków, no czasem 6, ale bardzo rzadko, ale to teraz się zastanawiam czemu taką kluseczkę mam skoro nie je tak dużo, ale w sumie od BARDZO dawna tyle je, a wcześniej nawet więcej, bo w nocy mu się zdarzało, więc może dlatego ;-)
reklama
Podziel się: