Strip - mnie tez kusi zeby sprobowac te Dada. Ale takich malych 2-5kg nie mieli, a tych 3-6kg to ja mam jeszcze 350 sztuk Pampersów
Wiec na razie nie kupuje, ale jak przejdę na trójkę to chyba kupie paczke na sprobowanie. Tanie sa wiec jakby nie pasiły to nie bedzie szkoda kasy.
Margerrita- to ile Twój maluszek już waży? U mnie to kupa na plecach się 2 razy znalazła jak za szybko na dwójki przeszłam, wtedy kupilam jeszcze jedną paczkę jedynek. Teraz jest już ok i nic nie wypływa. Może za luźno mu zakładasz tego Pampersa? Wtedy właśnie może wypływać na plecki. Albo może Twój maluch szybko rośnie
nie znam jego masy więc ciężko mi powiedzieć. Mój się mały urodził więc na początku to tylko jedynki w grę wchodziły.
Natolin - na Kieleckiej rejestrowałam jakies 2 tyg. temu i mam termin do ortopedy chyba w pierwszym tygodniu listopada, a do neurologa jakos miedzy 10 a 20 listopada, nie pamietam dokladnie. Wiec z tego co dzwonilam po innych przychodniach to jest suuuper. Tylko tam nie mają ortopedy tylko jest chirurg dziecięcy i on bada bioderka (bo sie dowiadywałam) i jak bedziesz brać skierowanie to musisz wziąć do poradni chirurgicznej a nie ortopedycznej. Ja mam na razie skierowanie do neurologa,a do tego chirurga to musze wziąć, bo zapisałam sama zapobiegawczo, mimo ze jeszcze nie mialam skierowania, zeby miec jakis termin normalny. Tylko jeszcze sie dowiedz jak jest z ta rejonizacja, bo przychodnie maja czesto umowy miedzy soba ze przyjmuja na skierowania z konkrenych przychodni POZ i nie mozna sobie isc do specjalisty gdzie sie chce. Akurat ta na Kieleckiej to jest moj rejon wiec ok. Musisz sie spytac u swojego pediatry czy mozesz isc z tym skierowaniem gdzie chcesz czy do konkretnej przychodni.
Co do USG bioderek to jeszcze zobacze co ten chirurg powie po zbadaniu. Moze mi sam da skierowanie to panstwowo zrobie, a jak nie da i powie że bioderka są ok, ale mimo wszystko będzie mało przekonujący to zrobie w Damianie, bo mam tam 10min pieszo no i ceny tez mają konkurencyjne z tego co się orientowałam.