reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Natolin (tudzież inne mamy borykające sie z katarem dziecia), nam pediatra zaleciła na noc zastosować otrivin, trzeba najpierw oczyścic nosek, psiknąć jak maleństwo ma główkę do dołu i u nas sie sprawdziło, mimo kataru noce spokojnie przespane

reklama
dzięki, u nas chyba noc też będzie przespana, ale mama mi dziś powiedziała, że np mój brat jak był mały i chorował to właśnie wtedy dużo spał. a moje dziecię dzisiaj całe popołudnie przespało, jak nigdy :-(

Jest specjalny dla maluszków, a jeszcze łagodniejszy jest nasivin. U nas dobrze się sprawdziło psikanie sterimarem i leżenie na brzuszku. Lekarz w szpitalu poradził nam też żeby aspiratora używać tylko gdy to naprawdę konieczne, bo ściąganie wydzieliny powoduje jej zwiększoną ilość oraz podrażnienie śluzówki, ja raz za często ściągałam i pojawiła się krew. Dobry efekt dało kładzenie mokrych ręczników na kaloryferze+nawilżacz.

cass no właśnie nam pediatra powiedziała, żeby jak najczęściej ściągać, ja i tak nie robiłam tego aż tak często, a trochę krewki się pojawiło :-(
a używała któraś euphorbium?
jak długo katar może się utrzymywać? ile Wy się z tym borykałyście?

happybeti, my mamy na tym otrivinie napisane jest ze od 2 roku życia i moze dlatewgo kazała tylko na nos stosowac, nie wiem szczerze mówiąc bo zobaczyłam to dopiero w domu. u nas tez pojawiła sie krewka w katarze ale juz jej nie ma, ja staram sie jej odciągac katar jak słysze ze jej furczy taki mokry w nosku ale moja córka skutecznie walczy ze mna i fridą, cudak jeden

cass no właśnie nam pediatra powiedziała, żeby jak najczęściej ściągać, ja i tak nie robiłam tego aż tak często, a trochę krewki się pojawiło :-(
a używała któraś euphorbium?
jak długo katar może się utrzymywać? ile Wy się z tym borykałyście?

u nas jest tak :
katar leczony - 7 dni
katar nieleczony - 7 dni ;-)
a czasem i dłużej

Dziewczyny wrzuciłam na galerie fotki z czerwonymi plackami na buźce mojej małej, moze któras z was miała podobny problem i podpowie mi co to moze byc, miała podejrzenie skazy ale jest na pepti a to ciagle nie znika, jak bede u pediatry to sie spytam co dalej z tym ale pomyslałam ze moze ktoras z was cos doradzi

reklama
doris dzięki, też właśnie tak mi się wydawało z tym katarem. ale jak to poznać, że nie zaczęło się coś gorszego. mam codziennie biegać do pediatry?
magnolia mój ma skazę, ale zupełnie inaczej to u niego wygląda

Do góry