reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

dzieki dziewczyny ;-) Ja tez myslę pozytywnie i liczę ,ze operacja go ominie.

mamaNatki szybkiego uporania sie z infekcją życzę

kathhe wspólczuję ,ze maluszek kiepsko znosi ząbkowanie , oby szybko poszlo:-) , ale faktycznie wczesnie go wzięło!

reklama
u nas czkawka jest jak mu sie zle odbije

wspolczuje katarkow dziewczyny,cos o tym wiemy:( duzo zdrowka dla maluszkow!

mamanatki dzieki za info o tym leku na plesniawki:) zawsze sie przyda

dorisday na pewno bedzie wszystko oki, wodniaczek sie wchlonie i sladu nie bedzie!:) trzymamy kciuki!

u nas zeby juz dokuczaja malemu, strasznie wczesnie no ale widac tak juz ma, meczy sie strasznie, ehhh gdybym mogla to wolalabym zeby mi wszystkie od nowa wyrosly , byleby nie cierpial...

a jakie masz objawy. Moja tez dziwna palca ssie albo smoka w reke i włada głeboko do buzi tak jak smoczek do butelki a jak by mogła to by gryzła. Zaczynam podejrzewac ze ja swedza ale jak narazie nic niedojrzałam

Dorisday - to super że na razie wodniaczek tylko do obserwacji :) Trzymam kciuki, żeby się wchłonęło,a dla pocieszenia Ci powiem że u nas się znacznie zmniejszyło, a może i znieknęło nawet :) Tzn nie chce jeszcze zapeszać, bo to są moje obserwacje, a lekarzem nie jestem. Jutro idziemy właśnie do chirurga na kontrolę to zobaczymy co on powie.

Dawidowe - mój się strasznie ślinił i wsadza rączki ciągle do buzi, ale myślałam że to norma, a wczoraj na szczepieniu pediatra jak go badała to powiedziała że ma spuchnięte dziąsła i że mu się ząbki zaczeły wyżynać,ale że to jeszcze długo może potrwać zanim coś wyjdzie. Więc chyba dlatego tak się ślini.

Doris,Nice,ja tez dołączam do zyczeń dla waszych maluszków,żeby ten wodniak sam sie wchłonął i pewnie tak będzie,trzymam kciuki.
Mamanatki,szybkiego powrotu do zdrówka życzę.

A co do tego ślinienia i pchania wszystkiego do buzi,to u nas tez juz od jakiegos czasu,tylko ja mam nadzieję,że to mimo wszystko jeszcze nie ząbki,bo ja nic tam nie widze i nie chciałabym,zeby Malutka się tak długo męczyła z wyrzynaniem...uff,najtrudniejszy dla naszych dzieciaczków ten pierwszy roczek,potem juz pójdzie "z górki":)

Ostatnia edycja:
qrcze, moja tez sie niezle slini, sliniaki trza zmieniac co troche, pcha rece do buzi bez przerwy, jak mam poznac ze cos sie bedzie dzialo z dziąsełkami? pierwszy ząbek pojawia sie przewaznie na dole czy nie ma reguły?

chyba z reguły pierwsze wychądzą jedynki z dołu. A objawem tego jest najczęsciej gryzienie wszystkiego tzn. nie tyle wkladanie do buzi co pocieranie o dziąsełka. Wtedy najlepiej sie sprawdzają gryzaki ;-)

reklama
Do góry