reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Obawiam się porodu

Od tysiecy lat kobiety sa monitorowane na USG :) Jestesmy stworzone do obserwacji tetna dziecka przy pomocy KTG :)Czemu te nowinki sa cacy a cesarka beeee?
Naturalnie rodza od lat, nie zrozumialas. Cc to ingerencja w organizm kobiety. Kolezanka wzyej pisala ze mozna zle zszyc krocze, ale brzuch po cc takze. Kobiety zrobily sie próżne i wola isc na latwizne przez cc.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Naturalnie rodza od lat, nie zrozumialas. Cc to ingerencja w organizm kobiety. Kolezanka wzyej pisala ze mozna zle zszyc krocze, ale brzuch po cc takze. Kobiety zrobily sie próżne i wola isc na latwizne przez cc.

Zrozumialam. Ale pisanie w jednym akapicie o usg i odwolywanie sie do tysiecy lat historii to brak konsekwencji. Juz pisalam co sadze na temat porodow wiec nie bede powtarzac. Niech kazdy rodzi jak chce a to czy anonim na forum uwaza mnie za osobe prozna mam w glebokim powazaniu :)

Zrozumialam. Ale pisanie w jednym akapicie o usg i odwolywanie sie do tysiecy lat historii to brak konsekwencji. Juz pisalam co sadze na temat porodow wiec nie bede powtarzac. Niech kazdy rodzi jak chce a to czy anonim na forum uwaza mnie za osobe prozna mam w glebokim powazaniu :)
Oczywiscie nikomu zle nie zycze, ale zebys nie zalowala tej decyzji.

Afrodyta opamiętaj się bo coraz większe brednie piszesz. Co niby szyje położna? Chyba kocyk dla swojego dziecka...bo przecież nie krocze. Krocze szyje lekarz! Praktycznie zawsze

Czekanie 30 godzin to przeżytek, a przynajmniej w wielu placówkach. Tam gdzie ja rodziłam po około 12 godzinach pada pierwsze pytanie czy kobieta nadal chce czekać i próbować sn czy chce cesarkę. Rodziłam w dwóch różnych szpitalach i w obu super opieka i niezły komfort. A jak ktoś potrzebuje znieczulenia to przecież są szpitale co oferują
Lekarze nie są wredni. A na pewno nie wszyscy

A położna coraz częściej dbają o ochronę krocza więc porody bez pęknięć zdarzają się coraz częściej. U mnie w szpitalu około 40% pierworódek rodzi bez nacięcia. I jest około 50% cesarek więc też nie mało.

Śniła Ci się ta medycyna czy korespondencyjnie ją studiujesz?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry