reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

o tym co nas gryzie,raduje ...czyli pogaduchy o wszystkim i o niczym!!!

jejki, Mona, Wiki, Młoda Mamusiu, bardzo Wam współczuję, że cierpicie. Ale do kwietnia już bliżej niż dalej i Wasze cierpienia zostaną wynagrodzone. Myślę, że dużo leżenia i byczenia się nie zaszkodzi. Pozdrawiam Was cieplutko :-)

reklama
hej dziewczynki:)
jak wasze zdrówko? ja czuje się całkiewm znośnie choc czasem potwornie dokucza mi biodro (czasem mam problemy z zalozeniem butów)
jutro idę zapisac się do Szkoły Rodzenia, ale ten czas leci ani sie obejrzymy a bedzie juz kwiecień. z jednej strony nie moge się doczekac a z drugiej zaczynam sie coraz bardziej bać:szok:

a Wy chodzice do szkoły rodzenia?

Lenorek - w środę moje pierwsze zajęcia w szkole. Ciekawa jestem jak będzie. Ja to bym już chciała kwiecień :tak:. Strasznie się cieszę że wiosnę będzie mi dane spędzić z dzieckiem w domu. Już nie mogę się doczekać.

kasira to suuuper teraz mozesz brykac po sklepach i szalec na zakupkach dzieciowych ;-) a powaznie to domyslam sie jaka to byla udreka dla ciebie...

lenorek ja jutro ide do ginki po skierowanie do szkoly rodzenia i planuje jechac w tym tygodniu sie zapisac..coprawda mam juz jedna ciaze i 6 letniego broja za soba...ale do szkoly niechodzilam wczesniej i teraz chcem to nadrobic:-D

czesc dziewczynki

ja wlasnie zaczelam w zeszla sobote szkole rodzenia i juz wam zdaje relacje.

na pierwszej lekcji byl temat o karmieniu piersia, miliard argumentow za tym zeby przez pierwsze 6 miesiecy przynajmniej nie rezygnowac naturalnego, najlepszego w swiecie cyca matki rodzicielki. moj szpital jest doskonale do tego przygotowany zeby wspierac karmiace, sa grupy pomocowe, specjalisci i wyglada na to ze nie ma takiej mozliwosci zeby jakies mamie sie przytrawil brak pokarmu. i przez te 6 miesiecy mam dzicku nic innego poza cycem nie dawac, zadnych plynow nic (bo po 1 nie potrzeba, po 2 dziecko nie powinno poznawac nowych smakow zeby sie nie zniechecilo do mleka mamy), i nie kupowac smoczka! (ze zapowietrza dziecko, ze zgryz nie tak, kolki nie kolki i najwazniejsze ze dziecko bedzie zakrecone co cyc a co smoczek i moze potem gorzej ssac albo najzwyklej w swiecie mu sie odechce bo jak mowia ciagnac z piersi pokarm to o wiele wieksza praca dla dzieciaczka niz takie ssanie smoczka czy z butelki)
a i butelki tez odradzali, maja system karmienia z kubeczkow, oczywiscie na wypadek odciaganego pokarmu bo ten sztuczny powtorzmy nie zastapi matki, bo kazda matka produkuje z dnia na dzien mleko o skladzie idealnym dla wlasnego dziecka w zaleznosci od jego wieku, stanu zdrowia np. moze zawierac substancje dzialajace jak antybiotyki gdy dziecko lub matka sa zaziebione, i miliony innych argumentow (szczegolnie te ze szybciej macica i brzuch mi wroca do stanu sprzed ciazy ze wzgledu na hormony wytwarzajace sie podczas karmienia)
w szpitalu w ogole jest zakaz promowania wszelkich zastepczych produktow mlecznych i smoczkow takze nic takiego nawet mi w rece nie wpadlo....
bylo tez o technikach, pozycjach przy karmieniu ale to juz takie tam pierdoly co to po 1 dniu sobie obcykamy z naszymi pociechami no nie..

a jak u was, czy macie juz plan, co zrobicie jak skonczy wam sie urlop macierzynski z tym karmieniem i czy w polsce tez taka propaganda jest ???

m-ktosia ja jak urodzilam kamila niestey niebylo zadnej osoby ktora by powiedzila co i jak z karmieniem....mailam duuze problemy i teraz tez napewno beda poniewaz w ciazy sutki mi robia sie takie wklesle i maluch niema za co zlapac choc teraz pewnie bede probowac nakladki....ale jesli chodzi o taka suuper pomoc o jakiej piszesz to bynajmniej tu gdzie meiszkam moge zapomniec chyba ze prywatnie ...

kasira- a to ja wogole nie doczytalam ze ty w gipsie bylas,
dobrze ze juz po wszystkim !!:-)

pamietam jak moja kolezanka byla strasznie oburzona, bo wyobrazcie sobie jak byla w 5 miesiacu ciazy, z gipsem na przedramieniu, w drodze ze szpitala facet ja na chodniku potracil samochodem, na szczescie lekko i nic jej nie bylo, i kolo w ogole zwial, czujecie... no szkoda ze jeszcze wozka nie pchala...:szok:

ps. a wstawilabym wam dziewczyny moj ten paseczek, suwaczek ale za cholere nie wiem jak, zrobilam sobie takie cudo na stronce i teraz mam te rozne kody i gdzie ja mam do wpisywac, w ustawieniach w podpisie, czy przy kazdym pisaniu postu czy jak? pomocy!!! i ktory z tych kodow, bo mnie tu nic nie chce dzialac i brzuszek mi sie denerwuje... :confused:

reklama
Do góry