reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

o tym co nas gryzie,raduje ...czyli pogaduchy o wszystkim i o niczym!!!

hej Wiki - oni nam tlumaczyli, ze jakiekolwiek problemy sa najczesciej powodem zlej pozycji dziecka i to wazne zeby ktos takiej mamie wytlumaczyl jesli ma problemy, podlozyl poduszki i nawet z piec jesli i tyle potrzeba na poczatku, i mowili ze wazniejsze od sutka jest ta aureola i ze dziecko musi sie dobrze pszyssac i zlapac to cale kolko jak trzeba ale ty zdaje sie masz juz praktyke to sie nie wymadrzam, a i zdaje sie odradzali te nakladki, uwazaja ze wszystko to kwestia dobrej techniki zeby jak dziecko otwiera pyszczek to trzeba sutkiem sie z troche z nim podroczyc zeby otworzylo tak porzadnie, tak je nasadzic na tego cyca odpowiednio...

boszzz ale ilez ja zapamietalam, ale jak sie placi za kurs to czlowiek sie potem bardziej skupia bo szkoda by mu bylo tej kasy potem ;-)
a kosztuje ta przyjemnosc tutaj 200 zl za 5 lekcji to chyba nie duzo nie, a jak u was?

reklama
u nas jest bezplatnie tylko za tatusiow sie placi za caly kursik 50 zl wiec jest to fajne....a co do karmienia to m-ktosia pisz pisz pisz to ze ja juz rodzilam o niczym nieswiadczy bo kamila karmilam tyle ile moglam czyli 2 dni chyba potem juz tylko sciagalm i pokarmn szybko zaginal ....a jak poszlam do poloznej w przychodni to powiedziala ze na to sie nic niepordzi czyli widzisz tu niema tak fachowych porad a wszpitalu tylko krzyczec potrafia...wtedy wystraszona bo pierwszy porod wiec nie pyskowalm jak powiedzili ze wymyslm to tak znaczylo pamietam jak powiedzila taka jedna siostra ze wymyslam i ze to jest umiejetnosc wrodzona i kazda to potrafi i mam niemarudzic i tyle bylo z ich pomocy...ech ojjj teraz bym dala takiej babie popalic :-d

a widzisz jak to roznie Wiki bywa, i tak mamy to wielkie szczescie ze nie rodzimy w latach 70 jak nasze mamy, ktore jak wyly z bolu to mogly ewentualnie dostac w pysk (tak mi mama opowiadala) i jeszcze sie taka polozna potrafila wydrzec pocieszajaca np: zamknij sie!
a tu luksusy porody w wodzie i znieczulenia i w ogole, wiec jest dobrze;-)

a co do sciagania pokarmu to tez widzisz ostrzegali ze tylko jak naprawde nie ma wyjscia bo ktos np pracuje i nie ma mozliwosci byc z dzieckiem, i podobno to jest bardzo wazne zeby nie przestac przystawiac dziecka bo to jest taki naturalny proces; jak dziecko ssie to wysylany jest sygnal do mozgu, to powoduje produkcje odpowiedniego hormonu, ktory z koloi wzmaga produkcje mleka, wiec naturalnym jest ze jak kobieta zaczne nienaturalnie zciagac pokarm to moze go stracic, wiec ssac, ssac i jeszcze raz ssac jak najwiecej i kobieta jest wstanie wykarmic bez problemu nawet czworaczki :-)

ps, dzieki za pomoc, suwaczek powinien mi juz dzialac :tak:

ale musze ci przyznac ze naprawde kurcze podziwiam ze az tyle zapamietalas ja chyba niebylabym w stanie tyle przyswoic tego wszystkiego :-)
suwaczek dziala:-)

MONA WIKI jestesmy z wami bedzie dobrze!!!:tak:
ja dzisiaj miala wizyte u gina i mialam badany poziom cukru we krwi-wiecie o co mi chodzi? musialam wypic wielka szklanke slodkiej glukozy:szok: no i mam wyniki troche ponad norme:-( ale lekarke to zaniepokoilo no i jutro ide na jakies rozszerzone badanie i wtedy sie okaze co i jak.Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze!!!:tak:

SZMINA na pewno bedzie dobrze, zastanów się czy byłaś tak na 100% na czczo i czy przypadkiem dzień wcześniej nie objadłas sie słodyczami bo własnie to może miec wpływ na Twój wynik i moze warto go powtórzyc.
A u mnie juz lepiej:happy: , brzuch nie boli prawie wcale, czasami tylko wieczorami ale leże nadal do odwołania.
Pozdrawiam was cieplutko.

m_ktosia miałam w gipsie nogę bo pies mnie przewrócił i była skręcona....jest już lepiej chociaż narazie jeszcze pogolewa:-(

mona to super że już Ci lepiej, dbaj o siebie i dzidziulka:-)

KORAL zapomniałam zapytac wcześniej jak tam przebiegła podróz do Polski i na kiedy masz wizyte na usg 3D. Zwolniło się może jakieś miejsce?

reklama
hej mamusie:)

tak jak wczoraj wspomnialam bylam dzisiaj zapisac sie do Szkoly Rodzenia. Pierwsze zajęcia zaczynam 5 lutego. Mysle ze będzie fajnie:))

pozdrawiam cieplutko was i wasze dzidziusie:-)

Do góry