reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O samopoczuciu, lękach i oznakach porodu słów kilka

A powiedzcie mi od ktorego tygodnia pojawiaja sie mdlosci? Bo ja oprocz bolących piersi nie mam za duzych objawów... A wrecz przeciwnie - czuje sie dobrze... To chyba tez nie dobrze? Wedlug moich obliczen to 5 tydzien i 2 dzien od OM.. Moze za wczesnie jeszcze?

Z tym różnie bywa, każda ciąża jest inna, nie każda kobieta ma mdłości i wymiotuje, nie każda ma zgage i zachciewajki:tak:

A ja właśnie steiwrdziłam, ze mam huśtawkę nastrojów. Siedzę sobie, czytam co napisałyście i wchodzi M do mieszkania i od razu: co ty masz na paznokciach? Pomalowałam paznokcie na ciemno wiśniowy kolor, jakoś tak, bo zawsze jak już maluję to na jasny kolor i zrobiło mi sie jakoś tak smutno i wypaliłam do niego, że nigdy się mu nie podobałam i sie poryczałam:sorry2:

reklama
Mnie od kilku dni muli bardzo, najbardziej rano, albo jak dłuższy czas nie zjem... A huśtawki nastroju mam okropne - od płaczu po śmiech:sorry2:

Ale Wam fajnie dziewczyny :)
Mnie muli okropnie cały dzień. A rano tragedia. Nic nie pomaga. Wczoraj trochę lepiej, to dziś znów od rana fatalnie. Już się boję , że może z ciążą cos nie tak. Wszędzie piszą o porannych mdłościach a nie całodobowych. Wizytę mam w poniedziałek. A jeszcze w sobotę mam gości i mini imprezę urodzinową muszę przygotować:no: , jak to wytrzymać? Na wszystkie zapachy mnie odrzuca. Szczególnie kawę.
pozdrawiam

nasia myślę, że z tobą wszystko w najlepszym porządku, bo w ciąży różnie bywa. jedne wymiotują od rana do wieczora inne tylko rano, a znajdą się i takie, którym nic nie dolega.
a o humorach to wam już nie wspomnę, bo to aż wstyd, biję rekordy hehehehe

Ale Wam fajnie dziewczyny :)
Mnie muli okropnie cały dzień. A rano tragedia. Nic nie pomaga. Wczoraj trochę lepiej, to dziś znów od rana fatalnie. Już się boję , że może z ciążą cos nie tak. Wszędzie piszą o porannych mdłościach a nie całodobowych. Wizytę mam w poniedziałek. A jeszcze w sobotę mam gości i mini imprezę urodzinową muszę przygotować:no: , jak to wytrzymać? Na wszystkie zapachy mnie odrzuca. Szczególnie kawę.
pozdrawiam
Nasia świetnie cię rozumiem mnie też muli cały dzień, a co drugi trzeci dzień to już się poddaje i obiad dajmy na to ląduje w wc.. Ale ja się tak cieszę z tej ciąży że mi ta radość rekompensuje wszystkie te bóle cycuchów i mdłości, bóle głowy i senności ;) Myśle sobie, że co jak co ale dla Dzidzi dam radę ;)

Mi wydaje sie ze czuje sie w miare dobrze, czytajac wasze przezycia. Mdłości dopadają mnie tylko rano. Lekko pobolewa mnie podbrzusze. Achh no i dzisiejszy upał tylko dał mi w kość. Naprawde to wymęczyło mnie na maksa. Pojawił się nawet okropny ból i ciężkość nóg, a to chyba za wczesnie na to.

sylvanas to nie jestem sama z tym bólem nóg. też myślałam, że to za wcześnie, a jednak idąc na spacer z synkiem ledwo wlokę nogami, po kilkuset metrach mam dość, stopy mnie tak bolą, że cały urok spaceru szlag trafia, a do tego kręgosłup strasznie mi daje w kość.

reklama
No ja na szczescie kręgosłupa jeszcze nie czuje... Ale pewnie nieduzo brakuje :/ Mam nadzieje ze po tych upałach troszke przejdzie, bo nie wyobrażam sobie jeszcze tak przez 8 miesięcy... Spodziewalam sie tego ok 6 miesiaca ;p

Do góry